La Botte
1620

In het gerenommeerde Siciliaanse restaurant van de gebroeders Giacomazza heerst een stemmige drukte. In de open keuken waakt Peppe als oudste van de twee over het keukengebeuren. Gaspare zorgt met flair en vooral veel kennis dat de wijnen uit zijn wel gestockeerde kelder vlot bij de gasten geraken. Leuk om vast te stellen hoe zijn al indrukwekkende collectie aan Italiaanse referenties met de jaren nog aan kwaliteit heeft gewonnen. En op die manier gelijke tred houden met de verzorgde, geraffineerde tot verrassende composities die La Botte kenmerkt. Tot dat laatste segment behoort zeker de ‘pizza Napoli’ of beter een zeer gesofisticeerde risotto die door zijn looks aan een pizza met buffelmozzarella en basilicum doet denken. Parmezaanse kaas en tomaten zorgen daarbij voor een heerlijke bindende textuur en een spervuur van umamitoetsen. Opvallend daarbij is de hoge temperatuur waarop het gerecht bediend wordt die de beleving versterkt en ook daardoor doet denken aan een pizza die uit een smoorhete oven geserveerd wordt. Een grootse vertoning.

Openingstijden

Maandag 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Vrijdag 12:00-13:30 — 18:30-20:30
Zaterdag Gesloten — 18:30-20:30
Zondag 12:00-13:30 — Gesloten

Team

Gaspare Giacomazza Eigenaar, Head Sommelier
Peppe Giacomazza Chef, Eigenaar

Awards

  • Italiaan van het Jaar 2017

Onze partners

Ook aan te raden Restaurants

Innesto

16,520

Ogst

1620

De Mijlpaal

1620