Achter de gevel van een villa aan de groene rand van Gent huist Commotie, waar vuur en seizoensproducten centraal staan. Chef Thomas Gellynck kookt inventief met wildpluk en fermentatie. Aan de eettoog bij het open vuur komt een Japans geïnspireerd interieur in natuurlijke materialen tot leven. Een shot van jonge rode biet en gevulde kapucijnbloem zet de toon en prikkelt de smaakpapillen. Daarna volgen amuses als amandelschelp met basilicum en onrijpe walnoot en een luchtig pannenkoekje van aardappel en prei met gerookte oester, inktvis en zeewier. Rauwe langoustine met geroosterde amandel, tomaat en een jus van amandelmelk met verveine brengt kleur en finesse. Eend komt in drie bereidingen: french toast met tartaar van het hart en zalmeitjes; filet met stukjes maag en kort geschroeide radicchio in saus harlekijn; en een gebakje gevuld met traag gegaarde boutjes. Inspanningen die niet onopgemerkt blijven en beloond worden met een hogere score.