"Show some loof" voor witloof tijdens de Week van het Witloof

30 jan. 2024

 Opnieuw Week van het Witloof van 1 tot 7 februari

Van 1 tot 7 februari zet VLAM samen met heel wat partners witloof opnieuw in de kijker tijdens de Week van het Witloof. Men wilt met de campagne benadrukken dat er 1001 mogelijkheden met witloof zijn en dat witloof dus een topper is in elke keuken - zowel thuis als in de Gault&Millau restaurants. Er is een radio- en online campagne gepland en het witloof zal ook in de horeca, retail, groot- en kleinhandel in de kijker worden gezet.(Copyright: lekker van bij ons)

De troeven van witloof zijn groot. Het maakt deel uit van ons culinair erfgoed, het is toepasbaar in alle soorten keukens en in verschillende bereidingswijzen. Bovendien is het caloriearm en budgetvriendelijk. Toch gaat het verbruik achteruit op lange termijn. Actie is geboden. Nele Van Avermaet, promotiemanager groenten en fruit binnen VLAM: ”De concurrentie in de versrayon is groot. En omdat de inspiratie vaak niet verder gaat dan de witloofrolletjes met kaas en ham belandt witloof te weinig in het boodschappenmandje.”

Derde editie Week van het Witloof

Na de succesvolle eerste edities in 2022 & 2023 organiseert VLAM van 1 tot 7 februari 2024 voor de derde keer de Week van het Witloof.  De eerste editie was een groot succes. VLAM wil verder gaan op dit elan en zet de culinaire troeven van witloof daarom via verschillende kanalen opnieuw een volle week in de kijker.

 
(Copyright: lekker van bij ons) 

Meerdere retailers, kleinhandelaars (slagers, groentewinkels en hoevewinkels) en groothandels stappen mee in het verhaal. Ook de veilingen zetten hun schouders mee onder deze campagne en zullen via hun kanalen aandacht geven aan de campagne. In de restaurants van de Vlaamse overheid zal ook witloof op het menu staan tijdens de feestweek. Er is ook een sensibiliseringscampagne voorzien via de horecavakpers. Ook Gault&Millau moedigt alle restaurants aan om tijdens deze week zoveel mogelijk witloof op het menu te zetten!
 
 


(Copyright: lekker van bij ons) 

 Niemand kan dus om de Week van het Witloof heen. Krijg jij het water ook al in de mond? Maak dan ook witloof klaar en steun zo onze lokale telers. Het is dankzij hun inzet en vakmanschap dat we volop kunnen blijven genieten van deze Belgische groente, die deel uitmaakt van ons culinair erfgoed.

Witloof met ham en kaas is en blijft een topper, maar er valt zoveel meer te ontdekken.  Via deze link vind je enkele heerlijke recepten, hieronder geven we je graag reeds een voorsmaakje.

 


(Copyright: lekker van bij ons) 

Topgroente met veel bereidingsmogelijkheden

Meer Nieuws

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

11 jun. 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

8 jun. 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

6 jun. 2024