Knokke-Heist. Beleving op haar best. Ontdek de top events van 2024!

26 okt. 2023

Droom weg bij het goud van de brede stranden met fijnkorrelig zand, ideaal om zandkastelen te bouwen. Nestel je met een aperitiefje in een comfortabele strandzetel of neem een frisse duik in de witschuimende Noordzeegolven. Flaneer op de Zeedijk, die alle wijken met elkaar verbindt, voorbij terrasjes, kunstgaleries en duinen met wuivend helmgras.

Laat je verleiden door de oranje kleur van de dakpannen van de kustvilla’s of door de statige winkelavenues en charmante polderdorpjes. Doordachte moderne toparchitectuur zorgt voor peper en zout. Het blauw van de lucht waarin witte wolkjes voorbijdrijven, trekt je voort, richting het groen van uitgestrekte natuurgebieden. Je passeert daar waar zee en land elkaar meermaals per dag bekampen, wandelt door lommerrijke bossen of fietst door ongeschonden polderlandschappen die zich uitstrekken tot Brugge en Breskens. Met een golfkarretje of fiets bereik je alles in geen tijd: Knokke-­Heist heeft een menselijke schaal.

Ontdek elk van de vijf wijken, vol gastronomie, shopping en kunst op wereldniveau: het levendige Knokke, het elegante Zoute, het familiale Heist, het hippe Duinbergen en de natuurlijke Polders. Ze hebben elk hun eigen karakter, en bieden een eigen beleving. Gastvrijheid krijgt hier vorm in honderden unieke handelszaken, winkels, restaurants, brasseries, kunstgaleries, evenementen en exposities, hotels en gastenverblijven. Ze verleiden met authentieke charme of wereldse stijl. Het hele jaar door is Knokke­-Heist een aantrekkelijke, bruisende badplaats.

www.myknokke-heist.be

TOP EVENTS 2024:

Beaufort24
 27 maart – 3 november

Edward Burtynsky – Water
 9 juni – 27 september

Cartoonfestival
 5 juli – 1 september

Knokke Art Fair
 10 – 18 augustus

Internationaal vuurwerkfestival
 16 – 24 augustus

IRONMAN
 21 - 22 september (onder voorbehoud)

Zoute Grand Prix
 3 – 6 oktober

Meer Nieuws

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

11 jun. 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

8 jun. 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

6 jun. 2024