Gault&Millau partner Bossuyt voorziet Bistro Zutt van topkeuken

18 aug. 2022

Bistro Zutt staat voor laagdrempelige gastronomie en scoorde daarmee in de huidige editie van de Gault&Millau gids een mooie 14/20. Onze partner Bossuyt is verantwoordelijk voor de keuken en licht met trots hun project toe: 

Via een vorige werkervaring kwam Chef Willem in contact met Bossuyt. Hij was aan de slag bij “Aen de Kerck” in Melveren toen daar door Bossuyt een nieuwe keuken geïnstalleerd werd. In feite betrof het een demokeuken, eerst gebouwd voor Hertog Jan, maar hij zag er super uit en van topkwaliteit. Toen Willem in 2019 met zijn eigen zaak begon, informeerde hij onder andere bij Bossuyt naar de mogelijkheden. Als start-up wordt er op de kosten gelet en eigenlijk had Chef Willem wat schrik voor het prijskaartje… groot was zijn vreugde toen bleek dat de offerte van Bossuyt lager lag dan die van een andere keukenbouwer.

Bovendien is de prijs/kwaliteit verhouding werkelijk top. Zo werden alle inox bovenbladen volledig naadloos uitgevoerd, wat niet alleen aangenamer werken is, maar ook hygiënischer en vlotter te kuisen en te onderhouden. Tot op vandaag waren er maar heel weinig reparaties nodig en als dat het geval is, dan is het team van Bossuyt snel ter plaatse. 

Voor de uitbouw van de keuken zelf had Willem een duidelijk eigen concept voor ogen. Dit concept werd door Bossuyt niet alleen gerespecteerd, het werd onder invloed van hun jarenlange expertise geoptimaliseerd en op verschillende punten verbeterd! Wanneer Willem Daems terugblikt naar de investering waarmee de opstart van de zaak gepaard ging, kan hij alleen maar het volgende concluderen: “ Als je je keuken installeert, ga dan zeker ook langs bij Bossuyt. Je krijgt echt kwaliteit voor je geld. Wij zijn alvast heel tevreden!”.

 

Tenslotte polsten wij bij Chef Willem nog even naar zijn “studentenjaren “in Ter Duinen. Na zijn opleiding “Hotel” van het 3de tot het 6de jaar, vervolledigde hij zijn studie met een boeiend 7de jaar Wereldgastronomie. Graag wil hij aan alle huidige studenten (én toekomstige topchefs) het volgende meegeven: Blijf altijd volhouden, geef niet op! Je moet namelijk in jezelf geloven en doorzetten en dan komt het goed! Een mooie boodschap voor het jonge keukengeweld!


https://www.gaultmillau.be/nl/restaurants/bistro-zutt-sint-truiden 

www.bossuyt.kitchen

  www.bistrozutt.beMeer Nieuws

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

11 jun. 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

8 jun. 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

6 jun. 2024