Gault&Millau Catering Awards 2023:
hommage aan dynamische en onmisbare sector

10 sep. 2023

Op maandag 11 september 2023 reikte het team van Gault&Millau in Maison de la Poste in Brussel voor de vijfde keer de Catering Awards uit aan collectiviteitskeukens die zich op het vlak van catering rond diverse thema’s hebben onderscheiden. Ook eventcateraars werden in die warme hommage betrokken.


 

“Passende aandacht schenken aan de dynamische en sterk evoluerende wereld van catering, ligt al een kleine 10 jaar aan de basis van de Gault&Millau Catering Awards,” aldus CEO Marc Declerck. Deze worden (met een onderbreking van 2 jaar wegens de pandemie) dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Het belang van de sector is niet te onderschatten. “Nergens anders worden in ons land dagelijks zoveel maaltijden geserveerd als precies in bedrijven, ziekenhuizen, scholen en instellingen waar cateringchefs en hun medewerkers actief zijn.” Graag wil Gault&Millau mensen in de schijnwerpers plaatsen die zich op een betekenisvolle en inspirerende manier rond bepaalde thema’s op de werkvloer hebben onderscheiden.   

“Mensen die in het cateringlandschap extra aandacht hebben voor gastvrijheid verdienen onze aandacht,” benadrukt Marc Declerck. “Net als zij die op een duurzame manier aan het toekomstwelzijn van de volgende generaties denken. Aan chefs en diëtisten die focussen op gezonde, evenwichtige en smakelijke bereidingen, aan vernieuwers en wegbereiders voor nieuwe originele ideeën en aan zij die niet alleen met lekker eten maar ook met een efficiënt afvalbeleid het verschil maken.” 

 

Winnaars Gault&Millau Collectivity Kitchen Awards 2023:

 

·        Hospitality Award (Gastvrijheid & Klantbetrokkenheid): 

-          PXL Catering, Hogeschool Hasselt (eigen beheer)       

 

·        Sustainability Award (Toekomstwelzijn & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen):

-          AZ Zeno, Knokke (eigen beheer)        

-          CPAS de Bastogne, Résidence Sans Souci met Sodexo (uitbesteed)

 

·        Health Award (Gezondheid, Voeding en Nutritionele Aspecten): 

-          WZC Rustenhove, Ledegem (eigen beheer)       

-          Les Cuisines Bruxelloises (eigen beheer)       

 

·        Innovation in Catering Award (Innovatie, vernieuwing & Originaliteit): 

-          Brussels Airlines met Aramark (uitbesteed)

-          Sint-Andriesziekenhuis, Tielt (eigen beheer)       

-          MSP Les 3 Arbres, Ukkel (eigen beheer)       

 

·        Waste Management Award (Afvalbeheer, preventie en recycleren): 

-          Cateringdienst Stad Oostende (eigen beheer)       

-          CRP Les Marronniers, Tournai (eigen beheer)       

 

Daarnaast hebben de gidsenmakers van Gault&Millau via hun Cateringteam de kijk op de cateringwereld verruimd naar de evenementen sector. Voor de tweede keer reiken ze in vier categorieën Event Catering Awards uit. “Zo richten we de focus op event cateraars die zich bijzonder hebben onderscheiden met een innoverende aanpak of op het vlak van een gezond en duurzaam voedingsbeleid het verschil maken,” verduidelijkt Marc Declerck. Een speciale Gault&Millau Event Catering Award is voorzien voor een evenement dat zich als een uitzonderlijke culinaire belevenis onderscheidde. En tot slot is er een erkenning voor event catering chefs die zich via een specifieke wedstrijd professioneel het beste van zichzelf hebben getoond.

 

Winnaars Gault&Millau Event Catering Awards 2023:

 

·        Innovative Catering Concept of the Year: 

-          De Feestarchitect, Destelbergen 

 

·        Healthy Event Caterer of the Year: 

-          Elisabeth Catering, by a Room with a ZOO, Antwerpen 

 

·        Best Catering Event of the Year: 

-          KMSKA met Seppe Nobels X Instroom en J&M Catering, 22 mei 2023, Antwerpen  

 

·        Event Catering Chef of the Year – Goud: 

-          Han Smits, Gastronomie Nicolas, Beerse

 

·        Event Catering Chef of the Year – Zilver: 

-          Tim Nowé, Sir Catering, Gent 

 

·        Event Catering Chef of the Year – Brons: 

-          Stefaan Urkens, Silverspoon, Schelle 

 

In de marge van dit alles kondigde Gault&Millau een nieuwe Award aan die tijdens de volgende editie zal uitgereikt worden aan een bedrijf of instelling die excelleert in een beleid rond Human Respources/medewerkerswelzijn. “Een zeer strategische Award in tijden waar gekwalificeerd personeel vinden en houden geen evidentie meer is en waaraan, zo merken we, in deze sector veel energie wordt gestoken,” besluit de topman van Gault&Millau.

 

Catering Awards Magazine 2023

 

Ter ere van de Gault&Millau Catering Awards 2023 geeft de gidsuitgever een digitaal magazine uit. Dit magazine bevat naast reportages over de winnaars ook best practices uit de sector, interviews met sectorprofessionals en een dossier rond Human Resources. Het magazine wordt digitaal verspreid naar de sector van collectiviteitskeukens en de event catering en kan u raadplegen via deze link.

Over Gault&Millau Catering Awards en Gault&Millau:

 

Voor Gault&Millau’s CEO Marc Declerck past het project binnen de verbreding en de vernieuwing die de onderneming nu al tien jaar hoog in het vaandel draagt. “We zijn al jaren food consultant met zeer diverse referenties, zoals Ostandaise – North Sea Food Fest, Tomorrowland, Aramark, Compass-Group en Gare Maritime Food Market, en dit voor de kwalitatieve evaluatie van hun aanbod. We ontwikkelden samen met Neuhaus diverse pairing experiences, en staan voor een verbreding van de culinaire sector met bijvoorbeeld onze Casual Dining selectie. Met ons catering project willen we daarnaast de sector van de collectiviteitskeukens en de event catering in een positief daglicht plaatsen. Het zijn allemaal initiatieven rond innovatie en kwalitatief genieten. We zijn passioneel met ons vak bezig, dat geeft energie en zorgt ervoor dat de ideeën blijven komen. Zo geven we bijvoorbeeld dit jaar, toevallig ter gelegenheid van onze twintigste verjaardag, maar liefst drie speciale gidsen uit: de allereerste editie van de Belgische wijngids; de nieuwe “A Taste of Haspengouw” regiogids; en de tweede editie van de regiogids “A Taste of Knokke-Heist”. Het jaar groots én in stijl afsluiten doen we op 27 november 2023, wanneer we de nieuwe editie van de Belux restaurantgids uitgeven. Dat blijft ons visitekaartje: de enige gedrukte en met voorsprong grootste restaurantgids in de Benelux”.

Meer Nieuws

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

11 jun. 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

8 jun. 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

6 jun. 2024