Back to search results

The Jane
1820

Het inmiddels iconisch restaurant The Jane is sinds kort volledig in handen van chef Nick Bril. De eetgelegenheid droeg al enkele jaren zijn signatuur en gaf aan de buurt een impuls voor tal van nieuwe projecten waaronder restaurant August waarvan Nick Bril het menu cureert. Daarenboven is The Jane één van de restaurants die Antwerpen ook buiten Europa op de culinaire kaart heeft geplaatst. Allemaal extra verdiensten die de impact van dit zeer populaire restaurant benadrukken. Nick Bril blijft zijn keukenstijl verder verfijnen en diepgang geven. Contacten met andere chefs en buitenlandse studietrips helpen hem om zijn gestileerde menu steeds weer met nieuwe inzichten verrassend te verrijken. Vanuit zijn Zeeuwse roots blijft zijn verbondenheid met mariene topproducten evenwel het karakter van zijn keuken bepalen. Een compositie rond Zeeuwse schelpen toont hoe hij de verscheidenheid aan smaken in één gerecht kan samenbrengen. Een technisch op Japanse expertise gebaseerde bereiding is dry-aged geelvinmakreel die zowel door zijn bijzondere smaak als extra textuur voor een verrassende beleving zorgt. Voeg daarbij de bijzonder attente bediening die voor een aparte flow instaat en de heel eigen vibe die de locatie uitstraalt en men begrijpt waarom The Jane terecht tot ver over de grenzen heen het eerder zeldzame statuut van bestemmingsrestaurant heeft verworven.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-16:00 — 19:00-21:30
Friday 12:00-16:00 — 19:00-21:30
Saturday 12:00-16:00 — 19:00-21:30
Sunday 12:00-16:00 — 19:00-21:30

Team

Nick Bril Chef

Awards

  • Sommelier of the Year 2018
  • The highest New of the Year 2015

Our partners

Similar Restaurants

Hertog Jan

1820

Zilte

1820

Nuance

1820