Het jonge, dynamische keuken- en serviceteam van The Jane zet samen met chef Nick Bril alle zeilen bij om hun gasten keer op keer een onvergetelijk moment te garanderen. Achtergrond is een pareltje van een interieur met op de voorgrond het onmiskenbaar talent van een chef die als geen ander verfijnde ingrediënten met elkaar verweeft. Nu eens tot smaakexplosies en dan weer tot ingetogen associaties. Zoals met een sterke binnenkomer rond in olie gemarineerde bonito die even op de binchotan heeft gelegen en dan wordt afgewerkt met arbequina olijf, kapperblad en vinaigrette op basis van gefermenteerde framboos. Combinatiekracht toont Nick Bril in elk hapje of gerecht en soms op zeer verrassende wijze. Zoals met Hollandse maatjes die met ingelegde daikon, shiso en een variante op beurre blanc samen met luchtige Japanse mosterd en geroosterde nori voor een zeer gelaagde en geslaagde ervaring zorgen. Gegrilde rode mul krijgt evenzeer een prachtige omkadering met topping van sepia tartaar, puree van amandelen en sepia, gerookte auberginepuree, tomaatjes en reductie van visgraten met toets van basilicumolie. Hoogtepunt van de lunch is tartelette van kreeftenvlees met grijze garnalen, bearnaise en Parmezaanse kaas. Door smaakcohesie en textuurbeheersing proeven we in deze weergaloze compositie bijna ultieme perfectie. Zoals steeds zorgen de uitgezochte wijnpairings, waaronder een aantal subliem gerijpte referenties, voor meer dan aangename verrassingen.