Eten in ’t Fornuis is en blijft een belevenis. De setting, de gerechten, de zorgvuldigheid en last but not least, de chef. Idiosyncratisch. Een duur woord dat in deze context helemaal op zijn plaats is. Johan Segers levert al een leven lang een uniek en onderscheidend repertoire. Wie overigens in Antwerpen en ook ver daarbuiten in gastronomische kringen bijna amicaal over ‘de Johan’ spreekt, weet dat daarmee de iconische chef van ’t Fornuis bedoeld wordt. Hij behoort inderdaad tot het culinair erfgoed van “’t stad”. En zowel door tal van signatuurgerechten als door zijn meesterlijke aan tafel verwoording van het dagelijks wisselend keukenaanbod. Denk aan smeuïge bereiding van flinke wulken die hij perfect gegaard combineert met gepocheerde champignons en kruidige kalfsgehaktballetjes in een gepersilleerde licht met boter gemonteerde fumet. Of een marigold spiegelei op dunne in boter gebakken toast met daarop royaal geserveerde Australische wintertruffel. Of hoe een hoogwaardig product door superieure dosering en eenvoudige associaties nog aan kracht kan winnen. Gerechten die we zullen missen wanneer deze Oude Meester ooit zal stoppen.