Back to search results

't Fornuis
1720

Eten in ’t Fornuis is en blijft een belevenis. De setting, de gerechten, de zorgvuldigheid en last but not least, de chef. Idiosyncratisch.  Een duur woord dat in deze context helemaal op zijn plaats is. Johan Segers levert al een leven lang een uniek en onderscheidend repertoire. Wie overigens in Antwerpen en ook ver daarbuiten in gastronomische kringen bijna amicaal over ‘de Johan’ spreekt, weet dat daarmee de iconische chef van ’t Fornuis bedoeld wordt. Hij behoort inderdaad tot het culinair erfgoed van “’t stad”. En zowel door tal van signatuurgerechten als door zijn meesterlijke aan tafel verwoording van het dagelijks wisselend keukenaanbod. Denk aan smeuïge bereiding van flinke wulken die hij perfect gegaard combineert met gepocheerde champignons en kruidige kalfsgehaktballetjes in een gepersilleerde licht met boter gemonteerde fumet. Of een marigold spiegelei op dunne in boter gebakken toast met daarop royaal geserveerde Australische wintertruffel. Of hoe een hoogwaardig product door superieure dosering en eenvoudige associaties nog aan kracht kan winnen. Gerechten die we zullen missen wanneer deze Oude Meester ooit zal stoppen.

Opening hours

Monday Lunch & Dinner
Tuesday Lunch & Dinner
Wednesday Lunch & Dinner
Thursday Lunch & Dinner
Friday Lunch & Dinner
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Johan Segers Chef

Awards

  • Artisan of the Year 2018

Our partners

Also recommended Restaurants

Dim Dining

1620

Nathan

15,520

Le Pristine

1620