Restaurant Bozar is een van de parels van de Belgische gastronomie. Het art deco interieur zorgt voor een elegante en tijdloze sfeer die perfect bij de keuken past van chef Karen Torosyan. Hij koppelt het strenge van klassieke kooktechnieken aan persoonlijke accenten en put zelfs uit zijn Armeense roots om gasten een unieke ervaring te bieden. De culinaire filosofie van de chef is gebaseerd op respect voor traditie, maar dan heel precies en eigentijds uitgevoerd en waarbij hij steeds het hele team betrekt. Stercreaties zijn de paté en croûte, pithiviers en millefeuille, waarvan de reputatie inmiddels tot ver over onze grenzen heen reikt. De maaltijd start met fijne lavash (Armeens platbrood), een eerbetoon aan zijn origine, gevolgd door exquise amuses en de beroemde kubusvormige brioche, die als een van de beste van het land wordt beschouwd. Tijdens onze bezoeken verblufte de chef met twee prachtcomposities: krab omringd door oestercrème opgekrikt door friszure zurkel en kaviaar, en Bretoense kreeft met fijne ravioli en onweerstaanbare saus met bisque. Duif als hoofdgerecht, technisch perfect uitgevoerd, met onder een korst van zaadjes een combinatie van duif, foie gras en gerookte paling. Een creatie die elke fijnproever eens in zijn leven moet geproefd hebben, omwille van de verfijnde smaken én het visuele aspect. Maar deze chef weet ook te overtuigen met een stukje Aubracrund, tot in de perfectie bereid, met een intense saus en als side dish tartaar van hetzelfde rund. Onze totaalbelevenis eindigt met enkele sublieme desserts van Khalil Mezni wiens minipralines met kumquat we ook mee naar huis namen als souvenir. Kortom, een geweldige culinaire trip waaraan we een half punt extra toekennen. Dankzij zijn talent en de medewerking van het hele team hebben Karen Torosyan en zijn echtgenote Nani-Lee Doehaerd van restaurant Bozar een niet te missen bestemming gemaakt voor de liefhebbers van topgastronomie.