Waarom mogen we het restaurant van Johan Segers zonder overdrijven als iconisch omschrijven? Omdat zowel locatie, interieur, service, keukenrepertoire als chef samen al decennialang voor een authentiek en sterk onderscheidend profiel zorgen. In hartje Scheldestad lijkt de tijd stil te staan met een chef die ontspannen aan tafel komt vertellen wat hij zoal van plan is te bereiden. Vlot somt hij producten, bereidingen en begeleidende garnituren op. Zoals flinke langoustines met witte worst en gestoofde prei in roomsaus. Een subtiele currymengeling tilt verse ravioli met Europese kreeft naar een hoger niveau. Rosé gebakken kalfsniertjes combineert hij feilloos met zwezerik in mosterd-dragonsaus, met echte frietjes - iets wat vaak wordt verkondigd maar op vele plaatsen toch tot ontgoocheling leidt - en een royale portie eekhoorntjesbrood. Meer moet dat niet zijn om vier koksmutsen te verrechtvaardigen. De dag dat Johan Segers stopt, is de koekenstad een monument armer. Kathedraal, MAS en KMSKA hebben dan ook een concurrent minder.