Zo, wat moeten we hier na al die jaren nog vermelden zonder tot vervelens toe in herhaling te vallen? Ja, ’t Fornuis staat nog steeds als een huis. Of beter als baken van goede smaak, als benchmark van klassieke topgastronomie. Met in de hoofdrol Johan Segers die in zijn gemoedelijke, ongepolijste en bescheiden stijl – de bril op het topje van de neus – zijn gasten aan tafel komt vertellen wat hij en zijn team die dag ten beste geven. Om aandachtig luisterend de bestelling, zonder iets te noteren, in zich op te nemen. Niemand die in het land hem dit nadoet. Ook niet daarbuiten. Waarna hij ons nadien op het puntje van onze stoel krijgt met signatuurgerechten waarin hij zo nu en dan luxeproducten verenigt met laagdrempelige ingrediënten. Denk aan traag gegaard gelakt buikspek met gerookte paling. Of rijker, aan een salade van licht gebakken coquilles met een dunne plak rauwe foie gras. Beheerst classicisme proeven we in perfecte mousseline met vers gepelde garnalen als decor bij nauwkeurig gegaarde dikke asperges. Crêpe normande komt met excellente vanillecrème. Meer moet het niet zijn.