't Fornuis
1720

Met chef Johan Segers aan het fornuis verzekert men zich van een maaltijd die zowel verrast als steeds opnieuw voor tafelplezier garant staat. Hij houdt het graag ogenschijnlijk eenvoudig terwijl elke beet opnieuw bewijst hoe complex en fijn genuanceerd zijn bereidingen aanvoelen. En dat laatste woord is hier helemaal op zijn plaats. De nestor van de Antwerpse gastronomie kookt immers evenveel op basis van decennialange opgebouwde expertise als met een bijzonder hartelijk gevoel. In dat opzicht is zijn creatie van kalfsgehaktballetjes met champignons en escargots (of wulken) in zijn oeuvre een idiosyncratische klassieker. Knap hoe hij met deze ingrediënten qua smaak en texturen wonderwel een ongewone, luchtige eenheid creëert waarbij geschaafde amandelen en lichte met boter gebonden saus de samenhang nog versterken. Al even sensibel is de bereiding van zwartpootkip in varkensblaas waardoor hij de eigenheid en de structuur van het vlees manifest optimaliseert. Een flan van kippenlevers benadrukt verder het verfijnd rustiek karakter van dit gerecht. Gebakken champignons waaronder op het laatste moment peterselie is gedraaid en “Robuchon” aardappelpuree versterken het landelijke feestgevoel. Om daarna ons tafelgezelschap verder te verblijden met een stoofpotje van billenvlees, traag gegaarde hanenkammen en sappig kippenhartje. Wat een feest!

Openingstijden

Maandag 12:00-14:30 — 19:00-21:00
Dinsdag 12:00-14:30 — 19:00-21:00
Woensdag 12:00-14:30 — 19:00-21:00
Donderdag 12:00-14:30 — 19:00-21:00
Vrijdag 12:00-14:30 — 19:00-21:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Team

Johan Segers Chef

Awards

  • Ambachtsman van het Jaar 2018

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Het Gebaar

1720

Pastorale

1720

Bozar Restaurant

1720