Er bestaan zaken die niet verouderen, maar met de tijd rijpen. Comme chez Soi, opgericht in 1926 en vandaag in handen van Laurence Wynants en Lionel Rigolet, is er zo een. Dit restaurant nadert zijn 100-jarig bestaan, maar is nog steeds springlevend. Reeds de vierde generatie zien we er, waarbij dit restaurant een symbool blijft van de Belgische gastronomie, rijk aan culinair erfgoed maar ook constant vernieuwend. In dit art nouveau kader geïnspireerd door onder meer Victor Horta bezit elke maaltijd iets feestelijk. Maar het is vooral op het bord dat we die onophoudelijke dynamiek constateren. Zelfs met een eenvoudige lunch weet Lionel Rigolet de balans te vinden tussen beheerst classicisme en zelfverzekerde moderniteit. De culinaire vertaling daarvan proeven we in veelkleurige tomaten met zacht gekonfijte caponata, afgewerkt met basilicumolie en krokante parmezaanschilfers, waarna we niet kunnen weerstaan om daaraan de beroemde zeetong met riesling toe te voegen. De schuimige saus, minutieuze bereiding en met de hand gepelde grijze garnalen maken er een tijdloze klassieker van. Sappige en malse kalfsfilet komt met barigoule van artisjokken en taggiasche olijven, een creatie die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt maar opvalt door zijn precisie en de liefde voor het product, kenmerkend voor deze zaak. Als fijne, lichte en frisse afsluiter volgt rood fruit met mousse van dragon en frambozensorbet. Met het oog op 2026 bereidt deze zaak zich reeds voor op de overdracht: Loïc, de vijfde generatie, zet de familietraditie vol nieuwe energie ongetwijfeld voort. Een belofte tussen herinnering, techniek en culinair geluk, dingen waar Comme chez Soi bekend om staat.