Back to search results

Sel Gris
1720

Al meer dan tien jaar geniet Sel Gris op de zeedijk in Duinbergen bekendheid om zijn evenwichtige en fijn genuanceerde keuken. Chef Frederik Deceuninck pakte dit jaar met een vernieuwd interieur uit om zijn ambitie kracht bij te zetten. Sel Gris is zeer luxueus ingericht en voorzien van een feilloze afwerking die voor optimaal comfort zorgt. Uit de keuken komen gerechten die plezieren door hun perfecte kooktijden, intense smaken, gevarieerd karakter en sublieme afwerking. Hapjes zijn een toonbeeld van smaakopbouw en detailvolle presentatie. Mooi hoe de chef half gegaarde zalmforel combineert met Granny Smith appel, bloemkool, ziltige plantjes en rijkelijk geserveerde kaviaar. Gebakken langoustine combineert de chef meesterlijk met preskop, aardappel, boontjes en radijs. De crème van Brugse platte kaas en olie van schaal- en schelpdieren brengen finesse. Naar een inspiratie van Georges Blanc krijgen we een eigen versie van eendenmaagjes met gekonfijte kreeft. Ook hier een knap evenwichtig geheel met een stukje kabeljauw dat de perfect gegaarde kreeft bijstaat. De gecorseerde jus van gerookte look en vin jaune brengt meerwaarde. Bij een ander bezoek komt Anjouduif op de karkas gebraden onder een zeer smakelijke kruidenkorst met fijne saus opgewerkt met likeur van dennennaalden. Origineel kaasgerecht rond cremeux van Brugse platte kaas en gekonfijte babykreeft als voorbode op finaal orgelpunt rond kalamansi, witte chocolade en frambozen. Een adres om te koesteren en dik verdiende vierde koksmuts!

Opening hours

Monday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Tuesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Wednesday Closed
Thursday Closed
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Saturday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Sunday 12:00-13:30 — 19:00-20:30

Team

Frederik Deceuninck Chef

Our partners

Similar Restaurants

Cuines, 33

1720

Zet'Joe

1720

Boury

17,520