Rebelle
1520

We schreven het al eerder, Martijn Defauw blijft ons verrukken en verbazen. Zijn prestaties gaan verder dan alleen maar koken. Zijn gerechten getuigen van een visie en zijn het resultaat van een overtuiging en vooral gedrevenheid. Met eerlijke, verantwoorde en zo veel mogelijk lokale producten, toegankelijke gastronomie brengen, zo luidt zijn credo. Martijn Defauw bewijst zich ook dit jaar weer en dat levert hem naast een portie enthousiaste reacties vooral de verdiende titel op van Jonge Chef van het Jaar 2022 Vlaanderen. Zijn gerechten zijn uitdagend, creatief en vooral smaakvol met hier en daar een oosterse toets. Zoals bij de hapjes met bijvoorbeeld Zeeuwse mossel verrijkt met crème van curry, daikon en vadouvan. Kabeljauw uit de Noordzee brengt hij zacht gegaard met specerijenboter en komt met een jus en garnituur van knolselder, tapioca, scheermesjes, dragon en beurre blanc. In het zoete register toonde Defauw ons reeds enkele jaren geleden zijn combinatiekracht en ditmaal zet hij met een dessert rond Pedro Ximénez (PX) deze stelling verder kracht bij. Een mousse van Ivoire chocolade en PX, rozijnen gedrenkt in PX, roomijs van PX en amandelkrokant ronden een gastronomische maaltijd af die al zijn beloften heeft waargemaakt.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Saturday Closed — 19:00-20:30
Sunday Closed

Team

Martijn Defauw Owner, Chef
Tessa D'haene Owner, Hostess

Awards

  • Young Chef of the Year 2022
  • Dessert of the Year 2019

Our partners

Similar Restaurants

Taste and Colours

1520

La Durée

15,520

Marcus

1520