In L’Envie treffen we een modern en licht interieur waar gastvrouw en sommelier Inès Vankeirsbilck met veel zin voor het juist gekozen detail karakter aan heeft gegeven. In de keuken staat haar man David Grosdent die in 2021 onze Jonge Chef van het Jaar was. Zijn echtgenote die waakt over een uitgelezen wijnkaart met 1500 referenties waarvan maar liefst 350 champagnes. Deze wijnkaart kreeg in onze vorige editie de erkenning voor Wijnkaart van het Jaar. Om maar te zeggen dat in L’Envie een fijne dynamiek hangt. Als chef zorgt David Grosdent voor een harmonieuze keuken waarbij hij zijn roots – hij is afkomstig uit Eupen – niet vergeet. Als eerste en zeer delicaat en evenwichtig hapje genieten we van kool gevuld met Hervekaas en Luikse siroop en bij de afsluitende mignardises verrast hij met Luikse wafeltjes voorzien van uitzonderlijke textuur. Met zeer fijne met het mes gesneden tartaar van black angus rund uit Auvergne verrijkt met een frisse jus en granité van komkommer en dragon, en krokant van desembrood toont hij zijn talent om aan een klassieke bereiding een verrassende en uitmuntende smaakbalans te geven.
Ouvert un dimanche par mois