Nicolas Wentein Misera koos voor zijn eerste zelfstandig project voor het culinaire mekka van Vlaanderen. Zijn kosmopolitisch restaurantidee met open keuken en grote eettoog in het midden volgt de stijl van de mondaine buurt Nieuw Zuid. Verder geen ellenlange menu’s of uitgebreide à la carte maar een beperkte kaart, gestileerde hapjes en zuiver smakende door het product gedragen gebalanceerde gerechten. Pizzetta-stijl taartje opgebouwd op platte kaas met salsa verde en verse sardienen met gekonfijte tomaat als knapperige en in meerdere opzichten frisse en ragfijne appetizer. Krokant gegrilde Noorse reuzecoquille geserveerd in de schelp met beurre noisette, sherrysaus en oscietra kaviaar. Licht gegrilde langoustine met duxelle van boschampignons, jus en olie van verbena en mousseline van vin jaune. Kortom, deze chef kan met een paar ingrediënten hoge meerwaarde creëren en heeft finesse in zijn vingers zitten. Hij overtuigt meteen op hoog niveau en de prestatie toont groeipotentieel. Het levert Misera de titel Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 2023 voor Vlaanderen op en drie koksmutsen als beloning!