Misera, gelegen in het chique Antwerpse Nieuw Zuid, is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Belgische gastronomie. Met zijn kosmopolitische concept rond open keuken en centrale eettoog sluit het restaurant perfect aan bij de eigentijdse en stijlvolle buurt en noteren we dit jaar een hogere score. Chef Nicolas Wentein Misera kiest bewust voor een kleinere, zorgvuldig samengestelde à la carte keuze. In zijn repertoire focust de chef op perfect gebalanceerde gerechten die door het hoofdproduct gedragen worden. Zoals warm geserveerde Europese kreeft met sashimi van hamachi, leche de tigre en pittige tomaat met sublieme brioche. Of lijngevangen zeebaars met gerookte oosterscheldepaling, groene asperges, sauce vierge en Zeeuwse mosselen. Recent opende ook Bar Misera op enkele meters afstand, waar men in een ongedwongen setting van sharing gerechten kan genieten. Deze uitbreiding zorgt voor een extra kwaliteitsinjectie en versterkt Misera’s positie als culinair trefpunt op het Antwerpse Nieuw Zuid.