Back to search results

L'Amandier
1620

Spontaan, attent en vakkundig, zo ontvangt Stéphanie Volkaerts haar gasten, gidst ze hen door het menu en licht ze de trefzekere wijncombinaties toe. In de open keuken zien we haar zoon Martin Volkaerts die samen met zijn team een eigentijdse en verfijnde keuken brengt, steeds rustig en sereen. Lokale producten, verse kruiden en bloemen uit de tuin kleuren het menu. Na enkele fraaie aperitiefhapjes starten we met tartaar van rund van boederij La Vache à Table in Court-Saint-Etienne. Dit smakelijk rundsvlees wordt gecombineerd met gebrande sesamzaadjes en ijs van mierikswortel. Schelpjes met zeekraal en Oost-Indische kers als contrastrijk vervolg daarop. Opmerkelijk ook is de uiterst precieze bereiding van de jonge duif en de diepgang van de saus met een puntje jeneverbes. Pure herfstsmaken vinden we terug in de tartaar van vijgen met dropnetel en pecannoten, een knappe finale. Door op briljante wijze de standaard van het huis van zijn ouders te verdedigen en tegelijkertijd zijn visie op koken op te dringen, toont deze jonge chef-kok aan dat hij het waard is om de titel van Jonge Chef van het Jaar 2022 voor Wallonië te dragen.

Opening hours

Monday 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Tuesday 12:00-13:30 — Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Friday 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Saturday Closed — 19:30-21:00
Sunday Closed

Team

Martin Volkaerts Chef, Owner
Stéphanie Volkaerts Hostess, Owner

Awards

  • Young Chef of the Year 2022
  • Hostess of the Year 2011

Our partners

Similar Restaurants

Alain Bianchin

16,520

La Villa Lorraine by Yves Mattagne

16,520

Kamo

1620