L'Amandier
1620

Spontaan, attent en vakkundig, zo ontvangt Stéphanie Volkaerts haar gasten, gidst ze hen door het menu en licht ze de trefzekere wijncombinaties toe. In de open keuken zien we haar zoon Martin Volkaerts die samen met zijn team een eigentijdse en verfijnde keuken brengt, steeds rustig en sereen. Lokale producten, verse kruiden en bloemen uit de tuin kleuren het menu. Na enkele fraaie aperitiefhapjes starten we met tartaar van rund van boederij La Vache à Table in Court-Saint-Etienne. Dit smakelijk rundsvlees wordt gecombineerd met gebrande sesamzaadjes en ijs van mierikswortel. Schelpjes met zeekraal en Oost-Indische kers als contrastrijk vervolg daarop. Opmerkelijk ook is de uiterst precieze bereiding van de jonge duif en de diepgang van de saus met een puntje jeneverbes. Pure herfstsmaken vinden we terug in de tartaar van vijgen met dropnetel en pecannoten, een knappe finale. Door op briljante wijze de standaard van het huis van zijn ouders te verdedigen en tegelijkertijd zijn visie op koken op te dringen, toont deze jonge chef-kok aan dat hij het waard is om de titel van Jonge Chef van het Jaar 2022 voor Wallonië te dragen.

Openingstijden

Maandag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Dinsdag 12:00-13:30 — Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:30-21:00
Zaterdag Gesloten — 19:30-21:00
Zondag Gesloten

Team

Martin Volkaerts Chef, Eigenaar
Stéphanie Volkaerts Gastvrouw, Eigenaar

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2022
  • Gastvrouw van het Jaar 2011

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Alain Bianchin

16,520

La Villa Lorraine by Yves Mattagne

16,520

Kamo

1620