De Stadt van Luijck
15,520

Chef Paolo Pollice kiest op zijn Belgisch voor een culinair compromis. Hij brengt een Belgisch-­Italiaanse keuken waarmee hij naar zijn afkomst verwijst. Gezien de status van de gastronomie in beide landen kan men daar weinig tegen hebben. Gedachtegoed dat hij trouwens verder vormgeeft met een wijnkaart gewijd aan referenties uit beide landen en een andere kaart met Franse wijnen en uit de rest van de wereld. Haspengouwse wijnen zijn in deze wijnkelder overigens goed vertegenwoordigd. Net als vers fruit afkomstig uit de boomgaard van eigenaar Michel Neven of rum van lokale distilleerderij Wilderen die onder meer subtiel verwerkt worden in maar liefst 19 mignardises van eigen makelij, elegant gepresenteerd op een buffetwagentje. Vooraf hebben we al genoten van een creatief opgemaakte risotto met worst van Bra en van lokale rib-eye met bearnaise, inlandse kerstomaten afgewerkt met oude balsamico en basilicum, daarbij zuiders gekruide frieten en diverse sauzen waaronder mayonaise met 'nduja. In het prédessert, genaamd Sgroppino 'Haspengouw' slaagt de chef wellicht nog het best om Italië en Haspengouw smakelijk met elkaar te versmelten. Appelen en peren uit eigen boomgaard verwerkt hij tot sorbet en mousse, cider van Optimbulles vervangt de klassieke prosecco en gin van Distilleerderij Wilderen zorgt voor extra pit. In deze voormalige notariswoning in hartje Sint-Truiden gaan naast twee eetculturen ook elegantie en gemoedelijkheid hand in hand. Een knappe prestatie die een hogere score oplevert!

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Friday 12:00-14:00 — 18:30-21:00
Saturday Closed — 18:30-21:00
Sunday 12:00-14:00 — Closed

Team

Cordiny Guffens Maître
Paolo Pollice Chef
Pieter Béatse Sommelier

Awards

  • Discovery of the Year 2018

Our partners

Also recommended Restaurants

De Fakkels

1520

Aurum by Gary Kirchens

15,520

Otoro

15,520