De Kristalijn in Genk is een architecturaal pareltje waar chef Koen Somers in een open keuken met klassieke technieken lichte, fijne gerechten serveert. Zijn repertoire wordt gekenmerkt door moderne accenten en verrassende smaaknuances. Denk daarbij aan een stukje tarbot dat het gezelschap krijgt van knapperige asperges, lamsoor en jonge tuinboontjes, afgewerkt met een frisse citroentoets en aromatische daslook. Beurre blanc en daslook brengen alles samen. De kracht zit in de harmonie tussen het romig aspect, frisheid, ziltigheid en het delicate karakter van de tarbot. Entrecote van black angus is perfect rosé gebakken en krijgt pit door crumble van olijf en artisjok. Groene asperges en aubergine zorgen voor frisheid en bite, terwijl glanzende saus met dragon en olijf het geheel aromatisch afrondt. Een stoer, gelaagd gerecht waarin zilt, aards en kruidigheid mooi samenkomen. Als afsluiter een eigentijds wentelteefje met gebakken en keurig afgebrande ananas en luchtige mascarpone. Tamarinde en shoyu-karamel brengen spanning en diepgang terwijl het sesamijs voor een aards, romig accent zorgt. We proeven een verrassend dessert waarin zoet, zuur, umami en noottoetsen perfect in balans zijn. Een mooie uitgebreide desserttrolley maakt het helemaal af.