In de setting van een serene, groene omgeving aan de rand van Genk vond De Kristalijn in 2011 onderdak in een bijzonder knap vormgegeven restaurant. Chef Koen Somers kon zelf de inrichting conceptueel helemaal uittekenen en koos voor een transparant open keuken waar de meeste gasten zicht op hebben. Hij brengt lichte, fijn gekruide gerechten die extra plezieren door hun esthetische presentatie. We genieten van riddervis met bovenop komkommer en koolrabi opgelegd in dashi. Daarnaast cannelloni van spitskool met opgelegde shiitake en gezouten pinda's. Dat alles wordt rijkelijk op smaak gebracht in beurre blanc opgepept met yuzu en mierikswortel. Ook bijzonder geslaagd is gebakken zeetong met crème van aubergine, artisjok en kappertjes met daarbovenop een krokantje van Parmezaanse kaas. De barigoule saus komt met aubergine en verse peterselie. Het geheel is gedoseerd afgewerkt met geraspte bottarga van tonijn wat voor extra diepgang zorgt. Fraai gepresenteerd slot rond carpaccio van mango met chili-chocolade-ijs, krokant van chocolade en gevriesdroogde mango. Verzorgde hapjes bij de koffie met onder meer smeuïge bruine suikertaart om af te ronden.