Back to search results

Toma
1720

Dit restaurant van Thomas Troupin dat tegen de oude stadswallen aanleunt, zorgt voor een culinaire renaissance in de stad Luik. In een strak en eigentijds kader stelt deze getalenteerde chef een boeiende kookstijl voor op basis van lokale seizoensproducten. Zijn aanpak is inventief met respect voor de natuur en steunt op een duurzame filosofie die de regio en zijn producenten in de kijker plaatst. Hiervoor ontving hij trouwens tijdens de Gault&Millau Culinary Innovators 2024 de Restaurant Philosophy Award. Het degustatiemenu bij Toma is een culinair avontuur waarin elk gerecht een verhaal vertelt. Een van zijn creaties was geroosterde wortel, bearnaise met ponzu, knapperige bladeren en chilipeper, een gedurfde combinatie van smaken en texturen. Een ander hoogtepunt was het met hooi gerookt kalfsvlees, een gerecht waar het botermalse kalfsvlees van bij Lothar Vilz perfect was bereid en al zijn fijne aroma’s losliet, vergezeld van ravioli met brandnetel en beurre blanc met vlierbloesem. In de open keuken waar de houtskooloven een prominente plaats inneemt, kun je de chef en zijn team aan het werk zien terwijl ze techniek aan creativiteit koppelen. De aan het karkas klaargemaakte duif was daar een mooi voorbeeld van, te meer omdat die in drie spannende bereidingen werd voorgesteld. Als dessert komen er meerdere creaties op tafel waaronder een krokant taartje met ijs van courgette en karamel met courgettezaadjes. Bij Toma gaat de culinaire belevenis veel verder dan de gerechten op zich: het is een uitnodiging om de natuur te herontdekken door middel van verfijnde en duurzame bereidingen. De zero waste-filosofie van Troupin komt in elke hap tot uiting, waardoor Toma een must is voor de liefhebbers van een respectvolle en innovatieve kookstijl.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Wednesday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday Closed

Team

Thomas Troupin Chef

Awards

  • The highest New of the Year 2022
  • Young Chef of the Year 2017

Our partners

Also recommended Restaurants

Magis

1720

Alter

1720

De Kristalijn

1720