Jean-Baptiste Thomaes viert dit jaar de 40ste verjaardag van zijn restaurant, dat een oase is van rust te midden van het natuurpark Pays des Collines. De hele familie werkte mee om van deze zaak een succes te maken, waarbij de drie broers reeds van in het begin gebruikmaakten van de vele en vooral uitstekende lokale producten. Vandaag is het Jean-Baptiste die samen met zijn echtgenote de zaak runt. Terwijl zij voor een attente en spontane ontvangst zorgt, stelt hij een klassieke en hoogstaande keuken voor die niemand onverschillig laat. Zoals met de perfect gebakken tarbot op een aardappelmousseline met witte asperges, morieljes en intense saus van vin jaune. Bij de gekonfijte kreeft komen groene aspergepunten, vergeten tomatensoorten, krokante polenta, gel van sherry voor extra pit en een fijne emulsie van schaaldieren. Maar Mylord zou Mylord niet zijn zonder zijn uitgebreide en luxueuze wijnkaart en de doordachte visie van chef Thomaes die zowel chefs, sommeliers als zaalpersoneel vormde, waarvan sommigen reeds meer dan 20 jaar in dienst zijn. Al deze talenten en die van de chef en zijn echtgenote zorgden ervoor dat dit kasteel uitgroeide tot een topzaak, zowat een mythe in het Belgische culinaire landschap.