Qua kookstijl en type producten zitten we in dezelfde Champions League te spelen als voorheen. En dan hebben we het niet over de voorrondewedstrijden maar wel degelijk over de Final Four. Niet verwonderlijk, want het keukenteam bleef grotendeels hetzelfde en ook het zaalteam haalt nog altijd het uitzonderlijk serviceniveau van weleer. Knap hoe Floris Van Der Veken samen met zijn toegewijde medewerkers die transitie aanpakte en stap voor stap eigen accenten legt. En dit zowel in de keuken met nieuwe creaties, in de zaal met verbeterde akoestiek als buiten met een heraangelegd terras en nieuwe tuin. De eigen identiteit waar Hof van Cleve een patent op heeft, werd nog versterkt. De broodkar werd een broodmand met nog altijd zes soorten brood van uitzonderlijke kwaliteit. Amuses zijn nog steeds subliem in uitvoering. De bao bun met wulken met crème van Mont d’or is een meer dan geslaagde trouvaille waarbij een culinair onderschatte delicatesse uit de zee knap erkenning krijgt. Ook de mousse van langoustine met gelei van kombu en oester “perle blanche” met verse pasta en groene curry overtuigen zowel door hun scherpe visuele presentatie als door hun verfijnde smaakintensiteit. Floris Van Der Veken brengt daarna zeer secure, evenwichtige composities voorzien van zorgvuldige accenten waarmee hij ons op het puntje van onze stoel krijgt. Zoals met flan van miso met couscous van bloemkool en krokant van Old Groendal kaas, kaviaar en dashi getuned met groene thee. Of met een magistrale bisque geparfumeerd met kaffir bij koningskrab, courgette en duxelle van eikhaas naast een tweede bereiding in de vorm van koude bun gevuld met gel van citrus, sneeuwkrab en koriander. Wauw ervaringen die deze score met vier koksmutsen meer dan rechtvaardigen.