In de keuken van chef Karen Torosyan vloeien heden en verleden harmonieus in elkaar over, terwijl de grenzen tussen ambacht en kunst vervagen. Elk detail, van techniek tot presentatie, weerspiegelt een ongeëvenaarde en gepassioneerde zin voor precizie. Deze verfijning komt in een art deco juweel tot leven, doorweven van elegantie en geschiedenis. Elke maaltijd groeit bij Bozar uit tot een waar kunstwerk, gedragen door een chef wiens beheersing doet denken aan die van een goudsmid. Een paar flinterdunne Armeense tuiles openen het feest, als voorproefje van een reeks absolute perfecte amuses: een krokant taartje met jambon persillé en gerookte paling of gegrilde Gillardeau oester met dashi. Bij de hoofdgerechten tonen de Bretoense krab met zure room, zuring en kaviaar, de Europese kreeft met delicate ravioli gevuld met kreeft en guanciale, en de beroemde “granivore” duif en croûte, gevuld met ook sublieme foie gras en gerookte paling, dat elk bord als een smaakvol kunstwerk wordt beschouwd, vol emoties en herinneringen. Deze zoektocht naar perfectie begint bij de keuze van producten. Sommige, direct geïmporteerd uit Bretagne, verhogen de kwaliteit van een saus of dessert, zoals in het taartje met vijgen van Solliès met skyr, gecreëerd door toppatissier Khalil Mezni. Of de delicate millefeuille met vanille van Tahiti, een ware klassieker, die vooraf moet gereserveerd worden. Hier kom je volledig tot rust en ervaar je in een serene sfeer de aandacht van een ambachtsman en zijn toegewijd team. Meer dan een maaltijd is het een ontmoeting met de spirit van een chef die zin voor traditie en innovatie op een intense manier verenigt. Bozar is een uitzonderlijk restaurant waar elk detail het onvermoeibare streven naar culinaire perfectie geëngageerd etaleert. Een streven dat Karen Torosyan de titel Chef van het Jaar 2026 oplevert.