Vis van het seizoen Heek

Jun 20, 2022

De favoriete zomervissen van de NorthSeaChefs

Chef Jo Lemmens (restaurant U) is fan van heek: “Heb je een goed gerecht met kabeljauw, dan kan deze vis perfect in de plaats ervan. Heek kan je op allerlei manieren bereiden, van stomen tot frituren. Hij heeft een zachtere structuur dan kabeljauw, maar is sterker van smaak. Een topper!” Heek is een witvis en heel populair bij onze zuiderburen. Hoog tijd om ‘m ook bij

ons bekender te maken.

Heekfilet met erwtenpuree en krokant spek door Jo Lemmens - Restaurant U
Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 heekfilets met vel van 120 gr per stuk
  • 500 gr diepvrieserwten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse munt
  • 200 gr gerookt spek, in fijne blokjes
  • 100 gr zachte boter, op kamertemperatuur
  • 10 gr verse dragon, fijngesneden
  • 10 gr verse bieslook, fijngesneden
  • 50 gr bloem
  • Peper en zout, naar smaak
  • Een klontje boter

Bereidingswijze

  1. Plet de boter met een vork en voeg er de dragon en bieslook aan toe. Kruid af met peper en zout. 
  2. Maak een rollade van de boter en laat uitharden in de frigo.
  3. Kook de erwten 7 minuten in gezouten water, koel in ijswater en giet af. 
  4. Doe de erwten in de blender samen met het teentje knoflook en de munt en mix fijn. 
  5. Als de massa te stijf wordt, voeg dan wat water toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bak de spekblokjes zeer krokant op een middelhoog vuur.
  8. Kruid de heek met peper en zout. 
  9. Haal de heekfilets door de bloem, klop de overtollige bloem van de filet en bak in een klontje boter gedurende 3 minuten op de velkant. 
  10. Draai de heekfilet om en laat nog 1 minuut bakken op de andere kant.
  11. Warm de erwtenpuree kort op en dresseer op een bord. Plaats hier de heekfilet op. 
  12. Werk af met een schijfje kruidenboter en het krokante spek.

Restaurant U in Genk, 13,5|20

Donderdag - zondag: 18:30-22:00
restaurant-u.be
+32 491 63 45 47
[email protected]

Hoefstadstaat 23, 3600 Genk

Tags:
Recipes

More News

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

Apr 2, 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

Mar 21, 2024

Topchef Tim Boury en JARR ontwikkelen samen een sprankelende kombucha

Mar 17, 2024