Pierre Plas

Pierre Plas werd vorig jaar door onze jury genomineerd als dé referentie voor chocolade in Wallonië, een welverdiende erkenning die hij uiteraard deelde met zijn partner-chocolademaakster Aline Ridole. Ze maken hun eigen chocolade die grotendeels op basis is van Zuid-Amerikaanse cacaobonen. Omwille van de florale tonen en zoete accenten van geroosterde noten hebben ze een zwak voor cacaobonen uit Ecuador, maar ook die uit Mexico kunnen ze smaken omdat deze lichter zijn en een deel ervan bestaat uit witte cacaobonen die meer fruitig en friszuur zijn van smaak. Deze bonen worden trouwens ook per zeilboot naar Europa vervoerd, kwestie van een nog meer ecologisch verantwoorde chocolade aan te bieden. Tijdens een reis naar Bali ontdekten ze de aromatische complexiteit van de lokale cacaobonen aldaar. In deze cacao proeven we hints van banaan gekoppeld aan lichtzure en honingachtige toetsen, wat tevens ook een van hun favoriete cacaosoorten is. Hun collectie pralines verandert al naargelang het seizoen. Fruitige accenten en infusies komen vaak terug in hun creaties. Het typeerde ook hun zomerbox met daarin drie nieuwe ganaches gekoppeld aan verse kruiden en fruit: rozemarijn met fruitgom van abrikoos, tijm met fruitgom van citroen en basilicum met fruitgom van framboos. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday 10:00-18:30
Wednesday 10:00-18:30
Thursday 10:00-18:30
Friday 10:00-18:30
Saturday 10:00-18:30
Sunday 10:30-18:00

Awards

  • Chocolatier of the Year 2023

Our partners

Also recommended Chocolatiers

Jean le Chocolatier

Arnould

La Pause Chocolat Thé