Nabij de Basiliek van Koekelberg is restaurant San Daniele een van de referenties ten noorden van de stad Brussel. Deze zaak is reeds vier generaties in handen van de familie Spinelli en combineert op een elegante wijze de Belgische en Italiaanse culinaire tradities. Chef Franco leidt de keuken heel standvastig. Terwijl sommige pessimisten beweren dat er een gebrek aan vernieuwing is, kunnen we alleen maar concluderen dat alles wat er op tafel verschijnt geraffineerd, smakelijk en technisch zeer hoogstaand is. En eerlijk, waarom zouden we nee zeggen tegen de intense smaken van zijn paccheri d’Amalfi met zeeduivel, mosselen, tapijtschelpjes en sappige tomaten? Ook de smakelijke vitello tonnato met tonijnemulsie en kappertjes uit Pantelleria is een creatie waaraan we onmogelijk kunnen weerstaan. Het zijn gerechten die deel uitmaken van het DNA van deze zaak, net zoals de wilde zeebaars met groentjes en olijfolie of de perfect bereide fazant met passende garnituur in het wildseizoen. Ook de discrete en elegante service is nog steeds een referentie in en rond de hoofdstad, wat bewijst dat San Daniele een zaak van vertrouwen is waar bord en zaal op hoog niveau blijven.