OAK
1620

Met spannende, persoonlijke creaties die zowel putten uit de Zuid-Amerikaanse als de Aziatische en Europese culinaire traditie heeft Marcelo Ballardin van zijn kleine restaurant een bijzondere plek gemaakt. Wij bijven fan van zijn ongewone combinaties en technische finesse. Zo waren we bij de stoet amuses onder de indruk van het precisiewerk in een Koreaanse sushi. Gerookte makreel met gefermenteerde look zorgde voor een andere smaakexplosie. In een uitgebreid degustatiemenu toonde de chef daarna hoe breed zijn repertoire wel is en hoe gedetailleerd hij soms te werk gaat. Zo was een tartaar van geelstaart koningsvis heel mooi opgerold in flinterdunne schijfjes koolrabi, op smaak gebracht met een vinaigrette van soja en bieslookolie. Ook tagliatelle van calamares met een emulsie van chili en kokos bij moqueca, een bereiding op basis van gefermenteerde maniok, leverde een uniek gerecht op. Na een geslaagde combinatie van aubergine, dashi en gepofte rijst volgde een driedubbele bereiding van lam in goed gezelschap van erwten en groene asperges: deze chef weet ook met het klassieke repertoire te scoren.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 12:00-13:30 — 19:00-20:00
Woensdag 12:00-13:30 — 19:00-20:00
Donderdag 12:00-13:30 — 19:00-20:00
Vrijdag 12:00-13:30 — 19:00-20:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Team

Dominik D'Hooge Eigenaar
Marcelo Ballardin Chef

Awards

  • Jonge Chef van het Jaar 2016

Onze partners

Gelijkaardige Restaurants

Benoit & Bernard Dewitte

1620

Château du Mylord

16,520

Schatteman

1620