Onze Chef van het Jaar van vorige editie gaat op hetzelfde elan verder. Opnieuw verrast hij met expressieve smaken die toch evenwichtig zijn en verfijnd. Het eerste gerecht is meteen een schot in de roos: hamachi, yuzu koshō, zeesla en wasabi, waarbij de saus met z’n licht pikant accent ronduit subliem is. Coquille van topkwaliteit volgt, fraai ondersteund door knolselder, amandelmelk en bergamot. Applaus voor de heilbot ‘ikejemi’ met garum, pompoen en pinda. Niet alleen de perfecte bereiding van de vis valt op, maar ook de volle jus die daar naadloos bij aansluit. Anjouduif, deze keer met aardpeer, blauwe bes en beurre noisette met ponzu. Een knap geheel. Dat Thierry Theys een virtuoos is in het dessert repertoire bewijst hij opnieuw met een combinatie van lychee, sesam, chili en bloementhee. Een prachtig, exotisch en zeer goed uitgebalanceerd nagerecht met licht pittige toetsen. Bovendien komt zijn kookstijl mooi tot uiting in deze elegante, rustgevende en eigentijdse setting. De bediening door gastvrouw Sophie en haar team is professioneel, waarnaast ook de sommelier voor een meerwaarde zorgt.