In de oudste stad van België is het passend dat chef Dimitry Lysens en gastvrouw Aagje Moens hun gasten in een historische setting ontvangen. Magis vinden we al meer dan vijftien jaar in een prachtig gerenoveerd gebouw dat dateert uit de 13de eeuw. In hartje Tongeren brengt de chef met zijn team een Belgische keuken waarin hij bij voorkeur lokale producten en vergeten groenten op het voorplan brengt. Zijn stijl gebaseerd op eigentijdse keukentechnieken krijgt diepgang door secuur gebruik van mediterrane en oosterse kruiden en specerijen. Kreeft komt zeer sappig gegaard op het bord met harmonieuze garnituur van tuinbonen en korenasperges die het zoetzilte vlees perfect omkaderen. Pieterman uit de Noordzee krijgt in een compositie met venkel en aroma’s van saffraan een al even elegante omkadering en smaaklift. Bij deze verfijnde gerechten zorgt de sommelier voor een brede wijnkaart met voornamelijk Franse, Italiaanse en Spaanse referenties met bijzondere aandacht voor natuurwijnen. Nog dit: een verhuis naar een ander pand staat op de agenda van 2025.