Magis
1720

Chef Dimitry Lysens en gastvrouw Aagje Moens ontvangen hun gasten in een stijlvol gebouw in hartje Tongeren. Opvallend is de gevarieerde wijnkaart met een rijke keuze aan Belgische en Limburgse wijnen die perfect bij een 7-gangenmenu passen. Bij de hapjes vooraf onder meer daikon met krab en rozenwater naast een soepje van capucijnenblad met octopus en croutons. Echte starter is een rolletje appel gevuld met fijngehakte rauwe coquille, venkel, oesterblad en mierikswortel. Rode mul komt met diverse soorten zeewier en stukjes scheermes. Waarna op vel gebakken zeebaars met puree van knolselder en stukjes gebakken knolselder met hazelnoten en saus op basis van belegen azijn voor extra spanning zorgt. Meest creatieve bereiding zijn verschillende structuren van schorseneren met sausje van Parmezaanse kaas en verse truffel. Smakelijk rosé gebraden filet van hert komt als een extra hartig hoofdgerecht met linten van butternutpompoen, puree van kweepeer, gebrande ui en krachtige jus met kruidnagel. Van de nagerechtjes is de peer in hooi met dulce de leche onze favoriet. Afsluiten doen we met een stoet klein lekkers waarvan de vanilleparfait met chocolade-espuma het hoogtepunt is.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday 12:00-14:00 — 19:00-21:00

Team

Aagje Moens Hostess
Dimitry Lysens Chef

Awards

  • Young Chef of the Year 2012

Our partners

Similar Restaurants

Ralf Berendsen

17,520

Le Coq aux Champs

17,520

Cuchara

1720