Hartje Ardennen vierde Maxime Collard met trots zijn 15-jarig bestaan. Deze bescheiden chef, vorige editie uitgeroepen tot Chef van het Jaar, heeft reeds een bijzondere carrière achter zich en transformeerde een oude boerderij tot een eigentijds culinair hoogstandje dat perfect verankerd zit in zijn geboortestreek. Van in het begin koppelde Maxime traditie aan moderniteit en bood hij zijn gasten een unieke culinaire ervaring. En door de jaren heen perfectioneerde hij zich in deze kunst. Een heerlijk gevoel. Signature dishes zijn onder meer kalfszwezerik in knapperig broodkruim met schitterende bearnaise met truffel, kikkerbilletjes met korstje van daslook en Ardens hert met poivradesaus. Deze rijke gerechten, waarvan de recepten voortdurend veranderen, getuigen van zijn expertise en enorme liefde voor lokale producten, die hij ook in de spotlights zet in de hapjes vooraf. Maximes kookstijl loopt parallel met de seizoenen maar valt op door gedurfde smaakcombinaties en geraffineerde bordpresentaties. Langoustine, voorgesteld als een tartaar en geroosterd met een bisque met saffraan, erwtjes en munt in verschillende texturen, net zoals Anjouduif met ravioli van orgaanvlees en consommé met lavas, zijn creaties die uiterst precies zijn en tegelijk heel vol van smaak. Na 15 jaar passie en hard werken is La Table de Maxime een must voor levensgenieters die op zoek zijn naar verfijning. Deze constante op torenhoog niveau verdient dan ook een hogere score.