In dit eigentijds restaurant doet chef Clément Petitjean het Luxemburgse terroir alle eer aan. Hij selecteert producten afkomstig van de beste producenten uit de regio. Comfortabel zittend genieten we van het rustgevende uitzicht op de weilanden rondom en de tuin, om diezelfde natuur wat later op ons bord terug te vinden. Kwaliteit en duurzaamheid zijn superbelangrijk voor chef Petitjean. Coquilles uit Dieppe verwerkt hij in een escabeche en krijgen het gezelschap van friszure appel, gekonfijte aardpeer en jus van waterkers. Parelhoen van La Ferme des Sens in Gennevaux wordt aan het karkas en op hooi klaargemaakt en voorgesteld in twee gangen, verrijkt met een puree van koolraap en kweeperenmosterd. Tijdens een ander bezoek maakte de jonge duif uit het Pays des Collines van Jérôme Demeyer indruk, want perfect klaargemaakt en met een chocoladesaus met acqua pazza. Onmogelijk om voorbij te gaan aan de enorme kaaswagen die onze nieuwsgierigheid prikkelt en waardoor we heerlijke lokale kazen ontdekken. De attente service en uitstekende wijnsuggesties door sommelier Thomas Laloux vergroten de totaalbeleving en maken van La Grappe d’Or een must voor zij die van een verfijnde locavore keuken houden.