Renovatie van L’Air du Temps is bijna rond – een droom die uitkomt voor San Degeimbre

9 apr. 2018

Zes jaar na de opening van L’Air du Temps in Liernu, de huidige idyllische locatie in een landelijke uithoek van België, is Sang-Hoon Degeimbre klaar voor een nieuw avontuur. De renovatie van het restaurant brengt immers nieuwe mogelijkheden met zich mee. De nieuwe eetzaal bevindt zich tussen de keuken en de tuin: daarmee wacht de klant een compleet nieuwe ervaring bij zijn volgende restaurantbezoek.



“Eigenlijk wilden we dit vanaf het begin doen,” vertelt San in een interview met Food and Wine Gazette. “Toen we zes jaar geleden verhuisden, wilden we de eetzaal in verbinding stellen met de tuin, maar jammer genoeg was ons budget toen niet toereikend. Het was de bedoeling dat de gasten zich verbonden zouden voelen met de tuin.”


Het project omvat ook vijf nieuwe kamers, waardoor er nu elf gastenkamers beschikbaar zijn op de boerderij.



De nieuwe ruimte biedt de gasten van L’Air du Temps een compleet nieuwe ervaring. “We wilden immers niet alleen de eetzaal veranderen en ze centraal ten opzichte van de tuin plaatsen – onze klanten moeten ook alle ruimte kunnen benutten en van de ene plaats naar de andere kunnen bewegen. De tuin speelt een centrale rol in het totaalpakket van het restaurant,” zegt San. Hoewel het restaurant uitbreidt in volume, hebben San en zijn team niet de bedoeling om het aantal couverts te vermeerderen. Ze blijven met maximaal 40 à 50 couverts werken.

San staat voortaan in een open keuken, net als op zijn vroegere locatie. “We hebben niets te verbergen. Voordien hadden we ook al een camera in de keuken, zodat onze gasten konden zien wat er zich daar afspeelde. Het is echter ook interessant voor ons om onze klanten te zien en met hen in interactie te treden.”

San bereidt zich voor om met meer groenten te werken in zijn restaurant. “Momenteel snijden we het vlees soms aan tafel, maar met groenten doen we dat nooit. Daar willen we verandering in brengen”, aldus de chef.

Het pas gerenoveerde restaurant en de gastenkamers gaan open op 13 april, na de paasvakantie.

Dit artikel werd geschreven door Ivan Brincat / Food and Wine Gazette

Meer Nieuws

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

26 apr. 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

2 apr. 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024