Partnernews:
Essentieel genieten met Piper-Heidsieck Essentiel

15 sep. 2023

Essentieel genieten: De Piper-Heidsieck Essentiel als perfecte metgezel voor gastronomie.

 

De essentie van een verfijnde champagne. 

 

Champagne staat synoniem voor speciale en memorabele momenten en is het symbool van elegantie en verfijning. Er zijn weinig champagnemerken die zo een diepgaande erfenis hebben als Piper-Heidsieck. Van de creatie van de eerste vintage in 1785 tot de favoriete champagne van Marilyn Monroe. Een statige geschiedenis bracht het huis tot het icoon dat het vandaag de dag is. Binnen het indrukwekkende assortiment van Piper-Heidsieck is de "Piper-Heidsieck Essentiel" de jongste telg die de essentie van dit karaktervol champagnehuis belichaamt en de veeleisende wijnliefhebbers zal overtuigen.

 

Gebalanceerde perfectie.

 

De Piper-Heidsieck Essentiel is een multi-vintage cuvée die samenkomt in een unieke blend van 3 variaties druiven. Een meesterlijke assemblage van Pinot Noir, Meunier en Chardonnay druiven, afkomstig van meer dan honderd verschillende crus, geeft deze blend de perfecte balans tussen fruitigheid en frisheid. De Pinot Noir als hart van de blends identificeert het unieke karakter van het huis. 

 

De structuur en precisie verzekeren dat deze Extra-Brut (Dosage 6g/l) de stijl van het iconische huis reflecteert. Een subtiele alliantie tussen langzaam gerijpte en jonge, vurige wijnen die allemaal minstens vier jaar geduldig hebben gerijpt in de statige kelders van Piper-Heidsieck onder Reims. 

Piper-Heidsieck Essentiel presenteert een nauwkeurig en uitgebalanceerd profiel. Het aroma komt tot uiting met tonen van pruim, brioche, grapefruit, gestoofde kweepeer en evolueert naar toetsen van acaciahoning en geroosterde amandelen.

 

De champagne voor gastronomie.

 

Wat deze champagne echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid in de gastronomie. De Piper-Heidsieck Essentiel is niet alleen een wijn om te vieren, maar ook een perfecte metgezel bij culinaire creaties. De champagne bewijst zich als ideaal aperitief om de smaakpapillen te prikkelen, maar komt pas echt tot zijn recht aan tafel. 

 

De frisse zuurgraad en het complexe smaakprofiel maken het een ideale partner voor gerechten zoals zeevruchten, gevogelte en wit vlees. Het verhoogt de smaakbeleving, accentueert de subtiele smaken en laat een blijvende indruk achter.

 

 

Piper-Heidsieck Essential is niet zomaar een champagne; het is een viering van verfijning, een eerbetoon aan traditie en een belofte van kwaliteit en duurzaamheid. Bij elke slok proef je de erfenis van meer dan twee eeuwen vakmanschap, en dat maakt Piper-Heidsieck Essentiel onmisbaar voor fijnproevers.

Meer Nieuws

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

26 apr. 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

2 apr. 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024