Gault&Millau chef Francesca presenteert:
gezonde witte koolsalade. Powered by Samsung

7 mrt. 2024

Gezond en snel is deze heerlijke salade van top-chef Francesca. Je zet ‘m zo op tafel vanuit de Dual Cook oven.

Deze keer vroegen we chef Francesca Sterckx om haar kookkunsten te tonen in de Samsung keuken. Zij laat je hier zien hoe je een gezonde salade van witte kool gezellig en Gault&Millau-waardig kunt maken. Met een lekkere tahinisaus en geroosterde pitten is deze maaltijd veggie, licht en perfect om te delen met je vrienden tijdens de koude dagen.

Ingrediënten voor acht personen:

  • 1 witte kool
  • 350 g tahini
  • 400 g yoghurt
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Geroosterde uitjes
  • Pijnboompitten
  • Pompoenpitten
  • Rodebietenscheutjes
  • Tuinkers (of rucola)

Het recept

1. Bereid de witte kool

Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Snijd de kool in gelijke schijven, zodat ze allemaal even goed garen in de oven. Leg de schijven op de ovenplaat en besprenkel ze grondig met olijfolie en kruid ze af met peper, zout en knoflookpoeder. Stop de witte kool nu voor een half uur in de Dual Cook oven . Haal het eruit wanneer je er mooi doorheen kan prikken. De restjes van de witte kool kun je hierna gaan fijnsnijden en kort maar krachtig aankleuren op hoog vuur in een pan met olijfolie. Kruid het af met peper en zout, en laat het daarna rusten.

Dual Cook SteamTM Oven

Deze oven is een favoriet van Francesca, want hij is ideaal voor als je twee gerechten op verschillende temperaturen tegelijk wilt bereiden. Of zelfs een maaltijd apart wilt stomen.

ONTDEK MEER

2. Maak de garnering klaar
De garnering geeft het gerecht extra kleur en bite. Strooi hiervoor wat pijnboompitten en pompoenpitten op een plateau en laat deze voor 8 minuten roosteren in de oven naast de witte kool. Pluk de tuinkers of rucola en leg alvast de geroosterde en rode bietenscheutjes klaar.

3. Bereid de saus
Terwijl de witte kool in de oven zit, kun je starten met de saus. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng deze kruiden met de tahini en de yoghurt. Breng het daarna op smaak met wat peper, zout en eventueel een beetje citroen.

 

4. Tijd om te serveren
Leg nu enkele koolschijven op een bord en verdeel de saus rijkelijk over het bord. Bestrooi het nu met wat geroosterde uitjes en de gebakken kool, en werk het daarna af met de geroosterde pitjes, de rode bietenscheutjes en de tuinkers of rucola. Zo creëer je een mooie balans aan smaken én kleur op je bord.

Meer Nieuws

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

26 apr. 2024

Partnernews: Voorschot bij online reserveringen: een no-go of noodzakelijk kwaad?

2 apr. 2024

Gault&Millau chef Jo presenteert: Marokkaanse couscous met coquilles. Powered by Samsung

21 mrt. 2024