Met de Award van Jonge Chef van Vlaanderen is Martijn Defauw niet aan zijn proefstuk toe. Eerder behaalde dit jonge, beloftevolle talent al de Award voor Dessert van het Jaar 2019. Een segment in het oeuvre waarin hij zich trouwens blijft onderscheiden en waarmee deze chef zijn intrigerend en verrassend repertoire blijft kruiden. Hij verrast zijn gasten met spannende, evenwichtige combinaties vol reliëf die aan tafel voor leuke gespreksmomenten zorgen. En die eveneens een verwachtingspatroon creëren waar vele mensen vol vertrouwen naar uitkijken. Zijn verfijnde en onbevangen manier van koken wijst op veel potentieel. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de evolutie die deze chef ongetwijfeld nog zal maken.
Vandaag serveren we u daarvan graag een voorproefje: een nori tartelette met foie gras en unagi.
Smakelijk!
Dit artikel werd mogelijk gemaakt door "On the road to Foie Gras".
Nori tartelette
Ingrediënten:
Bereiding:
Foie
Ingrediënten:
Bereiding:
Unagi
Ingrediënten:
Bereiding:
Appel
Ingrediënten:
Bereiding:
Opmaak van het bord:
In rebelle is dit een amuse waarbij we aanraden om ze in 1 hap op te eten.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Krijgt u ook niet genoeg van foie gras? Wij serveren u graag een tweede recept op basis van deze delicatesse:
Op deze website ontdekt u nog meer inspiratie.
Salade met groene aspergepunten, Foie Gras en aardbeien
Ingrediënten (Voor 2 personen – bereiding: 15 min.)
Voor de afwerking
Tip: Serveer eventueel met gepekelde radijsjes.