Willem Hiele is een chef met een sterke visie en dat is een understatement. Hij brengt zijn gedachtegoed helemaal tot leven te midden van de historische polders van De Keignaert. Pure, lokale smaken en een voorliefde voor de zee vormen een stevige leidraad doorheen zijn repertoire. De zintuigen worden meteen verwend met amuses en met zicht op de open weide. Yakitori met lokale zeekat en strandrozenblaadjes die we ook aan de oprijlaan vinden, geven een signaal wat lokale insteek precies voor deze chef kan betekenen. Tartaar van scheermes en een Vlaamse versie van sushi met warmoes, boontjes en licht gerijpte makreel zetten de smaakpapillen helemaal open. Een taartje van pompoen met verse kokkels is een streling voor het oog. Licht gepocheerde oester komt met coulis van verse munt en dille, terwijl een eigen kijk op ceviche voorgesteld wordt met zeebaars, gegrilde abrikoos en jus op basis van kokkels. Signatuurbereiding met tarbot op open vuur en frisse prei is en blijft een bijzondere belevenis waarin vakmanschap en liefde voor het culinaire ambacht elkaar vinden. We proeven tot slot in een sterke Belgische kaasselectie minstens even veel aandacht en passie voor ander ambachtelijk werk. In een royale presentatie aan zoets zien we de expertise van de chef om ook in dat register culinair hoog af te sluiten. Willem Hiele brengt een sterk verhaal dat van begin tot einde klopt. Een hogere score is op zijn plaats.