In een charmant pand uit de 17de eeuw, verscholen in de schaduw van het Gravensteen, kookt Marcelo Ballardin op topniveau. Zijn Braziliaans-Italiaanse achtergrond versmelt er met internationale invloeden tot een keuken vol karakter en verfijning. Het stijlvolle design vormt een spannend contrast met de rustieke haard en de krakende houten vloeren, terwijl de open keuken de grens tussen gast en chef subtiel doet vervagen. Zijn interpretatie van de klassieke clam chowder brengt mosselen, scheermessen en kokkels samen in een fluweelzachte saus van dille en witte peper. Geschaafde belper knolle rondt het gerecht af tot een subliem samenspel van aroma’s. Kort gegrilde Noorse langoustine met opgelegde perzik en een intense saus van de pantsers en koppen levert een verfijnde balans tussen zoet en krachtig. Als eerbetoon aan zijn grootmoeder serveert hij een ravioli van kreeft, badend in een rijke bisque en verfijnd met vinaigrette van girolles, amandel, tomaat en limoenblad. Tot slot haasje van Kintoa-varken in amandelnootjes met vijg en shortrib met lardo en artisjok, begeleid door een pure, gecorseerde jus.