Back to search results

OAK
16,520

In een charmant pand uit de 17de eeuw, verscholen in de schaduw van het Gravensteen, kookt Marcelo Ballardin op topniveau. Zijn Braziliaans-Italiaanse achtergrond versmelt er met internationale invloeden tot een keuken vol karakter en verfijning. Het stijlvolle design vormt een spannend contrast met de rustieke haard en de krakende houten vloeren, terwijl de open keuken de grens tussen gast en chef subtiel doet vervagen. Zijn interpretatie van de klassieke clam chowder brengt mosselen, scheermessen en kokkels samen in een fluweelzachte saus van dille en witte peper. Geschaafde belper knolle rondt het gerecht af tot een subliem samenspel van aroma’s. Kort gegrilde Noorse langoustine met opgelegde perzik en een intense saus van de pantsers en koppen levert een verfijnde balans tussen zoet en krachtig. Als eerbetoon aan zijn grootmoeder serveert hij een ravioli van kreeft, badend in een rijke bisque en verfijnd met vinaigrette van girolles, amandel, tomaat en limoenblad. Tot slot haasje van Kintoa-varken in amandelnootjes met vijg en shortrib met lardo en artisjok, begeleid door een pure, gecorseerde jus.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Lunch & Dinner
Wednesday Lunch & Dinner
Thursday Lunch & Dinner
Friday Lunch & Dinner
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Dominik D'Hooge Owner
Marcelo Ballardin Chef, Owner

Awards

  • Young Chef of the Year 2016

Our partners

Also recommended Restaurants

DEBRA

14,520

Roots

14,520

Karel de Stoute

1520