In het centrum van de stad Durbuy is deze zaak een must voor wie van culinair vuurwerk houdt. In een decor waar de surrealistische kunst van Marcel Duchamp en Jacques Charlier gekoppeld wordt aan een fijne en ontspannen ambiance, worden al onze zintuigen geprikkeld. Onder leiding van chef Wout Bru worden seizoensproducten origineel benaderd en naar een hoger niveau getild door creatieve combinaties met mediterrane nuances. De filosofie van de chef is gebaseerd op uiterst precieze kooktijden en harmonieuze smaken. Bij de creaties van het moment springt de langoustine in duo van prei en pompoen eruit, gemarkeerd door een dashi vol en rijk van smaak. Imperial Heritage Caviar wordt prachtig omlijst door paccheri, een signatuurgerecht, perfect al dente met stracciatella gebakken in boter. Bij de wilde eend versterken girolles het gerecht, afgewerkt met champagnesaus en coulis van rode biet, wat voor extra elegantie en originaliteit zorgt. Gianluca Di Taranto en team stellen boeiende en trefzekere wijnsuggesties voor waardoor elke creatie nog uitzonderlijker wordt. Als ‘wine director’ van de Sanglier des Ardennes groep beheert hij een wijnkelder van een zeldzame klasse en grootte. De unieke rijkdom en diversiteit van de wijnselectie deden ons besluiten om de award van Wijnkaart van het Jaar 2025 toe te kennen aan Le Grand Verre.