Le Grand Verre
1620

In dit kader met conceptuele kunst van Marcel Duchamp nodigt Wout Bru uit voor een culinaire reis geïnspireerd door deze creatieve omgeving. Surrealistisch zijn de creaties echter niet, gezien de stoet van hapjes vooraf die telkens bijzonder smakelijk, fijn en inspirerend zijn. Zoals het krokantje van rundertong en espuma van gerookte tomaat dat niet zou misstaan op de vaste kaart van dit restaurant. We merken dat Wout Bru zijn temperament en bravoure teruggevonden heeft. De starter van coquilles met vinaigrette van mandarijn en koriander is daar een uitstekend voorbeeld van, net zoals de zeebaarsfilet met artisjok en jus van dashi met yuzu. In het klassieke genre brengt chef Bru een hommage aan de familie Cardinael door een van hun recepten nieuw leven in te blazen: gevogelte in zoutkorst, heel licht met een kruidensaus die perfect bij de filet past en waarvan de boutjes in een ragout met bospaddenstoelen worden voorgesteld. Knappe gerechten vragen om knappe wijnen en een eersteklas sommelier. Met de komst van Gianluca di Taranto zit dat wel goed, want voortaan beslist hij welke wijnen er in de kelder terechtkomen van dit restaurant en ook van de andere zaken in Le Sanglier des Ardennes. Trefzekere wijnen kiezen voor bij de creaties van Wout Bru is met zo’n uitgebreide wijnselectie wellicht geen enkel probleem voor onze Sommelier van het Jaar 2018. Hoe dan ook verlaten we dit restaurant niet na enkele minigebakjes geproefd te hebben van de uitgebreide dessertwagen. We belonen deze ervaring met drie 'grote' koksmutsen!

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday Closed — 19:00-21:00
Friday 12:00-17:00 — 19:00-21:00
Saturday 12:00-17:00 — 19:00-21:00
Sunday 12:00-17:00 — 19:00-21:00

Team

Gianluca di taranto Sommelier
Wout Bru Chef

Awards

  • The highest New of the Year 2022

Our partners

Similar Restaurants

Le Cor de Chasse

1620

Philippe Fauchet

16,520

Toma

1620