Back to search results

Le Coq aux Champs
17,520

In juni 2023 is het twintig jaar geleden dat Christophe en Catherine Pauly dit restaurant overnamen aan de rand van de weg die het platteland van de Condroz doorkruist. Een zaak die ze doorheen al die jaren verder ontwikkelden, zowel wat authenticiteit als elegantie betreft. Onmiddellijk denken we aan het moderne terras dat we onder de blik van de haan op de voorgevel moeten oversteken, om naar het comfortabele restaurant te gaan waar we het geruisloze ballet van de koks observeren en een kleurrijk decor, getekend Jean Thomanne. In al die jaren kent onze Chef van het Jaar 2021 twee obsessies. Eerst is er de permanente wil om technische vaardigheden in dienst te stellen van de smaak. Bij Pauly gaat het niet om de demonstratie van technieken, maar om de echtheid van producten. Daarom wordt er tijdens de selectie van producten geen enkele toegeving gedaan, niet lokaal noch bij zijn leveranciers. Zijn tweede uitdaging is het elimineren van alle overbodige elementen. Weg met textuurspielerei, lactofermentaties of decoratieve kruiden en bloemen die in veel andere restaurants het bord opfleuren. Bij Christophe Pauly draait het om juiste gaartijden en uiterst precieze kruidingen die zijn kookstijl herkenbaar maken en extra smaakkwaliteit geven. Sommigen keuren deze vorm van eenvoud af. Wij daarentegen vinden dat deze puurheid zijn enorme maturiteit onderstreept. In het menu dat evolueert al naargelang de seizoenen en de aanvoer vinden we bepaalde signatuurgerechten terug, zoals zijn tomatencollectie versie 2022 of schitterende Racanduif waarvan het garnituur wijzigt volgens het marktaanbod. Van onze laatste bezoeken herinneren we ons het evenwicht van de noordzeekrab met girolles en heerlijke jus met vin jaune, evenals de malse en sappige poularde van Limet met gestoofd witloof uit volle grond en brunoise van comté, truffel en getoaste brioche. Uit eten bij Christophe Pauly staat garant voor pure emoties, zoveel is zeker.

Opening hours

Monday Closed — 19:00-20:30
Tuesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Wednesday Closed — 19:00-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Saturday Closed
Sunday Closed

Team

Christophe Pauly Chef

Awards

  • Chef of the Year 2021
  • Young Chef of the Year 2007

Our partners

Also recommended Restaurants

Toma

1720

Magis

1720

Alter

1720