Aandacht voor detail, van zodra we binnenkomen valt dit meteen op. De ontvangst en bediening zijn uiterst professioneel maar niet stijf. Bijzonder aangenaam. Het kader is stijlvol en de sfeer ontspannen. Chef Pascal Devalkeneer behoort tot het kransje grote chefs die geen introductie meer hoeven. Schitterende producten liggen aan de basis van zijn kookstijl. Met een subtiele toets en een fantastische zin voor evenwicht brengt hij een keuken op zeer hoog niveau die duidelijk zijn stempel draagt. Na enkele verfijnde amuses start het echte werk met prachtige coquilles, rauw gebracht met truffels uit Carpentras, wat knolselder, aardpeer en croutons van truffel, maar geserveerd op een warm bord waardoor alle aroma’s vrijkomen. Bretoense kreeft wordt heel kort gegaard en daarna in een pannetje met wat cider als het ware gestoomd. Smaak en textuur zijn ideaal en een beetje zuring zorgt voor contrast. Met enkele blaadjes wintersla, radicchio, een gepocheerd ei en wat truffel tovert hij vervolgens een ogenschijnlijk eenvoudig maar buitengewoon gerecht op bord. Memorabel. Leonardo da Vinci zei het al: eenvoud is de ultieme vorm van perfectie.