d'Eugénie à Émilie
17,520

Hoeven we Eric Fernez nog voor te stellen, deze gedreven chef die zich duidelijk niets aantrekt van de jongste hypes maar trots en vastberaden de traditionele keuken verdedigt, net zoals de producenten uit de streek van de Borinage waarmee hij dagelijks samenwerkt? Toch is hij een bescheiden man. In zijn keuken zijn het de authenticiteit en de topkwaliteit van de producten die de hoofdrol spelen. De enorme precisie waarmee hij te werk gaat is één van de sleutels van zijn succes. Duidelijk wordt dit met de memorabele precisie waarmee hij féra, een houtingsoort uit het Meer van Genève klaarmaakt, heel eenvoudig geflankeerd door enkele stukjes courgette en tomaat. Hetzelfde ervaren we met de gegrilde langoustines in een jus van cassoulet met verse Paimpol boontjes. Grote kunst zien en proeven we met de gebraden patrijs geflambeerd met armagnac, waar een fijne saus bij geserveerd wordt van 'muscat de Hambourg' druiven. De wijnkaart maakt deel uit van de beste van België, met daarop tal van uitzonderlijke flessen. In deze woelige tijden doet een bezoek aan dit standvastig, comfortabel en uitzonderlijk restaurant dan ook meer dan goed. Er zijn nog zekerheden.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-20:45
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:45
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:45
Saturday Closed — 19:00-20:45
Sunday 12:00-13:30 — Closed

Team

Eric Fernez Chef, Owner

Awards

  • Chef of the Year 2018
  • Wine menu of the Year 2013

Our partners

Similar Restaurants

Restaurant Horseele

1720

Le Prieuré Saint-Géry

17,520

Vrijmoed

17,520