Met zijn duurzaam gedachtegoed en de oprichting van NorthSeaChefs meer dan tien jaar geleden was chef Filip Claeys zijn tijd ver vooruit. Al die energieke extra inspanningen buiten het fornuis hebben geen impact gehad op zijn creativiteit. Integendeel. Het is steeds weer uitkijken hoe deze chef zijn kennis en expertise inspirerend vormgeeft in zijn hapjes en gerechten. Hoe hij bijvoorbeeld een niet langer vergeten visje zoals jonge makreel smakelijk en vooral stilistisch kan opwaarderen op een lichte, kruidige biscuit alsof het een mignardise lijkt. Of hoe een zacht lopend gekookt kwarteleitje bepoederd met eekhoorntjesbrood en gepresenteerd in een houten lepel op gedroogd stro voor verstilling zorgt. ‘Catch of the day’ is staartvis die traag in geklaarde boter gegaard is en daardoor naast zijn kenmerkende sappigheid een zeer zachte textuur meekrijgt. Leuk hoe de chef met steeds dezelfde oprechte en stralende glimlach de vis aan tafel trots komt presenteren. Prima service en knappe wijncombinaties, allemaal uitstekend meertalig toegelicht wat de buitenlandse culinaire toeristen duidelijk kunnen waarderen.