De Jonkman
1820

Filip Claeys behoort tot het selecte gezelschap van Belgische topchefs en is daarnaast één van de belangrijkste pioniers op het vlak van duurzaam koken in ons land. Getuige daarvan is de belangengroep NorthSeaChefs waarvan hij de oprichter is en die ijvert voor een respectvolle relatie met wat de eigen Noordzee ons te bieden heeft, waaronder zogenaamde vergeten vissen en bijvangst. Smakelijk en treffend voorbeeld is een karaktervol soepje van zwemkrabben bij een ‘Panna Montana’ bereiding met noordzeekrab en courgette. Als zoon van een visser eert hij even goed het aanbod aan nobele en niet bedreigde noordzeevissen. Zoals tarbotten van zes kilo of meer waaruit hij flinke moten snijdt om deze zeer secuur op de graat te grillen of te bakken en te voorzien van bearnaise of hazelnootboter. Daarnaast toont deze chef respect om alle delen van een rund vakkundig en smaakvol te valoriseren. Getuige daarvan zijn fijne bereidingen rundstartaar met zuurdesem en radijsjes of gebraiseerde ossenstaart met dragon, aardappel en karnemelk. Na het hartige gedeelte volgt in De Jonkman steevast een zoet moment met bijvoorbeeld een bereiding van crêpe Normande die als ijkpunt in het genre kan gelden en een ode is aan zijn vader Bob Claeys.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Thursday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Friday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Saturday 12:00-13:30 — 19:00-20:30
Sunday Closed

Team

Filip Claeys Chef

Awards

  • Beer menu of the Year 2020
  • Chef of the Year 2015
  • Dessert of the Year 2011
  • Young Chef of the Year 2009

Our partners

Similar Restaurants

Bartholomeus

1820

Hof van Cleve

19,520

Zet'Joe

1720