Eilandje, Zuid en Nieuw Zuid trekken vandaag op culinair vlak veel aandacht. Bistrot du Nord vlak bij het Sint-Jansplein vertegenwoordigt zoals de naam zelf aangeeft een andere stadswijk. En hoe! Chef Michaël Rewers en gastvrouw Caroline Stasseyns geven stap voor stap aan hun bistro een eigen identiteit. Het keukenrepertoire is zeker niet origineel te noemen. Het is precies de liefdevolle uitvoering ervan die aan tafel tot blije gezichten en spontaan enthousiasme leidt. Toewijding en zorgvuldigheid eigen aan een echte ambachtsman proeven we al bij de eerste hapjes zoals varkenskop uit eigen atelier met hersensaus en salade van bouillie. Terrine van kippenlever en zwarte pens is een dagsuggestie die smaakt als een voorgerecht met potentiële cultstatus. Kalfsniertjes Stroganoff plezieren door de juiste hoeveelheid smakelijk niervet die de chef plichtsbewust in het bord meegeeft om in deze bereiding een superieure smaakbeleving te garanderen. Stoofvlees van wagyu is een andere voltreffer waarmee deze gezond eigenwijze bistro op het, culinair gesproken, perifere Noord een hogere quotering scoort.