Arabelle Meirlaen
1820

Wanneer we Arabelle Meirlaen vragen naar haar stijl, herhaalt ze onvermoeibaar dat die is zoals het leven: mooi, smaakvol, knapperig, boordevol liefde en emotie. Die formule heeft ze zich al een tijdje eigen gemaakt en toont ze ook met trots bovenaan de menukaart. Wanneer we de tafel verlaten, bevestigen we eens te meer dat dit geen loze woorden zijn, want dit is precies wat we ervaren hebben tijdens de hele maaltijd. Met recht verdedigt Arabelle Meirlaen het idee dat de kwaliteit van een product essentieel is voor de smaaksensatie in het bord. Daarom elimineert ze alles wat overbodig is en vinden we op het bord enkel de ingrediënten die de smaak van het belangrijkste product versterken. Een mooi voorbeeld, is de punch van de gambero rosso di Mazara uit Sicilië: wilde sappige garnalen op een gelei van kruidige tomaten met daarover een frisse maar heel intense bouillon. Die authentieke smaak zit ook in de Mechelse asperges met de dooier van ei, dat meerdere uren gemarineerd werd in Orval bier. In dit gerecht zijn het de complexe noten van gist en malt gecombineerd met de ronde smaak van het eigeel die het delicate aroma van de groente benadrukken. Bij de perfect gegrilde pluma Ibérico bellota maakt een eenvoudig rolletje van heerlijke groenten uit de tuin met een demi-glace saus het gerecht volledig af. Niemand kan weerstaan aan het rijkelijke kaasbord. De wijnen zijn zorgvuldig uitgekozen door Pierre Thirifays, sommelier en de echtgenoot van de chef, die het vrouwelijke uithangbord van de Belgische keuken blijft. 

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 19:00-23:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday 12:00-14:00 — Closed

Team

Arabelle Meirlaen Chef
Pierre Thirifays Head Sommelier, Host

Awards

  • Vegetable dish of the Year 2022
  • Chef of the Year 2014
  • Sommelier of the Year 2013
  • Young Chef of the Year 2006

Our partners

Also recommended Restaurants

Ralf Berendsen

1820

L'air du temps

1920

Le Coq aux Champs

17,520