Partnernews - The Macallan:
Een culinaire harmonie.

Sep 15, 2023

Een historie van toewijding. 

De wereld van Schotse whisky is doordrenkt met traditie en diepgaand vakmanschap, en er zijn maar weinig merken die deze historie zo goed belichamen als The Macallan. Sinds 1824 heeft The Macallan een reputatie opgebouwd als een van de meest vooraanstaande makers van Schotse single malt whisky's ter wereld en blijft tot op de dag van vandaag trouw aan hun vakmanschap, toewijding en verfijning als kern van hun erfenis.

 

De distilleerderij, gelegen in Craigellachie, Speyside, staat bekend om zijn innovatieve aanpak. Zo hanteert The Macallan een strenge selectie van de beste eiken vaten ter wereld. Het zuivere bronwater uit de nabijgelegen Rivier de Spey en het gebruik van de kleinste pot stills van Schotland, zorgen samen voor het uitzonderlijk rijk en fruitig smaakprofiel. Van licht goud tot de donkerste mahonie, The Macallan whisky’s halen 100% van hun kleur uit de vaten waarin ze gerijpt zijn. 

 

Harmonie in perfectie.

 

Het geheim van een geslaagde foodpairing is het vinden van smaken die versterkend en aanvullend werken met de complexe smaakprofielen van The Macallan, die tonen heeft van gedroogd fruit, vanille, eikenhout en kruiden.

 

Zo zijn de noot en boterachtige smaken van kaviaar perfect aanvullend met de rijke toetsen van gedroogd fruit in The Macallan Sherry Oak 18 years old. Zoetere kaviaar blend dan weer harmonieus met de tonen van vanille en toffee van de Double Cask range.

 

 

Naast pairing met kaviaar brengt The Macallan met zijn zoete toetsen harmonie in vlees of visgerechten. Het is ook de perfecte aanvulling op de rijke romigheid van ambachtelijke kazen. De whisky voegt een vleugje vanille en honing toe aan de smaakervaring, waardoor een harmonieuze combinatie ontstaat.

Het is de kunst van het combineren van de juiste The Macallan whisky om de complementaire hoogten van culinaire verfijning te bereiken. 

 

 

Verfijnde whisky cocktails met The Macallan. 

 

Hoewel velen ervan genieten om The Macallan puur te drinken, biedt deze whisky ook interessante mogelijkheden voor cocktail creaties.  

 

Onder de klassieke whisky cocktails is The Macallan Old Fashioned een tijdloze die bekend staat om zijn eenvoud en elegantie. Het resultaat is een heerlijke cocktail met een perfecte balans tussen zoet en bitter, waarbij de rijke smaken van The Macallan de hoofdrol spelen. 

 

The Macallan biedt ook mogelijkheden voor complexere cocktails, waarbij het smaakprofiel van de whisky de cocktail in balans brengt.  Het toont de veelzijdigheid van het merk en brengt elegantie en verfijning die alleen The Macallan kan bieden.

The Macallan whisky in gastronomie brengt de kunst van smaak tot leven. Het is een viering van zowel traditionele Schotse ambacht als wereldse culinaire innovatie. De uitgelezen kans om de diepgaande complexiteit van whisky te verkennen en te waarderen.

More News

De tien laatste ontdekkingen van Gault&Millau !

Jul 17, 2024

Groene gastronomie: vegan & plant based hotspots uitgelicht door Gault&Millau.

Jul 14, 2024

Een culinaire reis door de hoofdstad van Wallonië - 6 adressen te ontdekken in Namen

Jul 7, 2024