In the picture:
Onze inspecteurs hebben in het hele land een aantal nieuwe restaurants ontdekt die zeker een bezoekje waard zijn…

May 3, 2024

Lek Thai Chef in Braine-Le Château

Lek Thai Chef staat voor een culinaire smaakreis in het hart van Braine-le-Château. Gevestigd in een prachtig gerenoveerd historisch huis, nodigen de warme sfeer en de charmante tuin je uit om op ontdekkingstocht te gaan. Onder leiding van chef Somnuk Insiripong (bijgenaamd Lek) is elk gerecht een kunstwerk, geïnspireerd door zijn herkomst uit Isan en expertise die hij heeft opgedaan aan de culinaire school van het Oriental Hotel te Bangkok.
Avenue Gaston Mertens 2, 1440 Braine-le-Château

 

Au Repos de la Montage in Ukkel

Deze bistro bevindt zich in een charmant straatje met uitzicht op de Place Saint-Job en zit vol charme en traditie. Een ervaren team, met een bewezen staat van dienst bij Le Dillens en Ivresse, biedt een comfortabele keuken die nostalgie oproept. Het authentieke decor, zorgvuldig bewaard gebleven, creëert een warme sfeer, waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten en een selectie natuurlijke wijnen met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding.
Montagne de Saint-Job 39, 1180 Bruxelles (Uccle)

 

Le Chat Volant in Verviers

Het beroemde café “Tchèt Volant”, geliefd bij de lokale bevolking, werd dankzij Bernard Angenot en Clémentine Gilson omgetoverd tot een restaurant. Deze gezellige plek biedt een unieke bistronomische ervaring, met een verfijnde keuken waarin lokale producten centraal staan. Deze jonge chef, die heeft gewerkt in gerenommeerde etablissementen als Lafarques, De Jonkman en La Menuiserie, heeft al een mooi culinair verhaal te vertellen.
Place du Marché 6, 4800 Verviers

Nyyo in Elsene

Nyyo, combineert vakkundig Vietnamese smaken met New Yorkse invloeden. Dit restaurant is het geesteskind van Linh Nam uit Luik, die verrijkt is teruggekeerd na acht jaar in de big-apple, en vindt de Vietnamese keuken opnieuw uit met een moderne twist. Met een eigentijds decor, een vriendelijke sfeer en een uitgelezen lijst met cocktails en natuurlijke wijnen die samengaan met een wisselend menu van heerlijke gerechten om te delen. Een niet te missen nieuwkomer.
Rue du Bailli 38, 1050 Ixelles

Lilium in Antwerpen

Boetiek Hotel de Witte Lelie kreeg met de opening van restaurant Lilium een culinaire uitbreiding die gezien mag worden. Een klassevolle inrichting typeert de zaak en zet de ziel van het huis verder. Reuzenlelies op de muur en dromerige wolken op het plafond brengen authenticiteit. Voor de gastronomische invulling hebben de eigenaren een beroep gedaan op de diensten van de ervaren chef Jo Bussels, wiens verfijnde culinaire stijl en uitgepuurde smaken een prachtig contrast vormen met de barokke setting van het etablissement.
Keizerstraat 16, 2000 Antwerp

Café Commercial in Antwerpen

Wanneer Davy Schellemans een nieuw concept lanceert dan weet je dat het goed zit. De authentieke sfeer van een volks café blijft behouden en het interieur werd in ere hersteld. In ware Veranda stijl worden toegankelijke gerechten geserveerd waarbij de focus op lokale, seizoensgebonden producten ligt. Chef en team brengen deze op een frisse en eigentijdse manier gecombineerd met interessante natuurwijnen en ambachtelijke bieren.
Lange Lobroekstraat 77, 2060 Antwerpen

Feast in Genk

Het nieuwe concept Feast in Genk smelt een relaxte sfeer en verfijnde gerechten samen tot een unieke ervaring. Gastheer Guy Jeunhomme en chef Donaat Barzeele brengen een combinatie van de Franse, Aziatische en zelfs Scandinavische keuken. De ingrediënten worden zo biologisch en lokaal mogelijk ingekocht. De wijnkaart is uiterst interessant en met een aantal van hun favoriete natuurlijke wijnen aangevuld met een selectie van klassiekers.
hoefstadstraat 23A, 3600 Genk

Hiro in Antwerpen

Het eilandje in Antwerpen kreeg er alweer een nieuwe aanwinst bij met de opening van Hiro. Dit gloednieuwe izakaya restaurant van chefs Bart Huybrechts en Thomas Van de Weyer aan de Napoleonkaai met zicht op het MAS brengt Japanse izakaya, mét een uitgebreide sake-kaart. Qua interieur een intieme maar ruigere setting, met een informele sfeer en stevige muziek. Met de naam Hiro, dat in het Japans vrijgevigheid en overvloed betekent, belooft elk bezoek een weelde aan smaken en indrukken te bieden.
Napoleonkaai 1, 2000 Antwerpen

More News

10 straffe koffiebars aanbevolen door Gault&Millau inspecteurs

Jun 11, 2024

Uitgebreide bierkaart - 7 locaties waar je als bierliefhebber moet geweest zijn

Jun 8, 2024

Partnernews - Steek culinair van wal met Oceania Cruises

Jun 6, 2024